Tăriceanu cere din nou suspendarea lui Băsescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere din nou suspendarea președintelui Traian Băsescu, după ce, în opinia acestuia,  modul în care a acționat președintele Traian Băsescu în chestiunea legată de desemnarea comisarului european din partea României impune o astfel de măsură.

„Ceea ce face astăzi Traian Băsescu, profitând de faptul că îl cunoaşte personal pe Jean Claude Juncker, să încerce să caroteze propunerea Guvernului, mie îmi demonstrează că este împotriva interesului naţional. Este inadmisibil să-ţi carotezi propriul candidat care este în poziţia de a primi unul dintre primele 4-5 posturi ca importanţă din Comisia Europeană”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

De asemenea, acesta susține că Băsescu ar trebui sancționat politic.

„Suntem într-o succesiune extrem de rapidă a unor acţiuni ale preşedintelui şi mă gândesc foarte serios dacă nu este nevoie de suspendarea din funcţie a preşedintelui şi convocarea referendumului de demitere chiar dacă mai sunt doar trei luni de mandat (…) Comportamentul său intră în contradicţie cu interesul naţional”, a motivat Tăriceanu.

Președintele PLR intenţionează să sondeze terenul pentru a vedea care sunt şansele de succes ale acestui proiect.

„Voi discuta acest lucru cu toate partidele parlamentare”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL