Tesla reduce preţul abonamentului la sistemul său premium de asistenţă pentru şofer în cazul clienţilor din SUA

Sursa: Facebook

Tesla reduce preţul abonamentului la sistemul său premium de asistenţă pentru şofer în cazul clienţilor din SUA. Comercializat ca pachetul Full Self-Driving, sau FSD, clienţii Tesla vor plăti acum 99 de dolari pe lună, în scădere faţă de 199 de dolari pe lună, transmite CNBC.

Reducerea preţului este în contradicţie cu promisiunile anterioare ale CEO-ului Elon Musk, care a spus în repetate rânduri că preţul FSD va creşte doar pe măsură ce Tesla adaugă caracteristici şi funcţionalităţi sistemului.

”Preţul FSD va continua să crească pe măsură ce software-ul se apropie de capacitatea completă de auto-conducere cu aprobarea de reglementare”, a scris Musk pe platforma de socializare X, pe 18 mai 2020.

El a spus la acel moment că ”valoarea FSD este probabil undeva de peste 100.000 dolari pe maşină. În ciuda numelui său de marcă, opţiunea FSD a companiei de astăzi nu face vehiculele Tesla autonome sau funcţionale ca robotaxiurile. Musk le-a promis acţionarilor şi clienţilor un robotaxi de ani de zile şi a spus că vehiculele lor existente vor putea în curând să se conducă singure, după o actualizare a software-ului over-the-air.

El le-a spus investitorilor, într-un un apel din 2019, că conducerea autonomă va transforma Tesla într-o companie cu o capitalizare de piaţă de 500 de miliarde de dolari, în creştere faţă de aproximativ 42 de miliarde de dolari la acea vreme. (Compania valorează astăzi peste 500 de miliarde de dolari chiar şi fără a fi dezvoltat o maşină autonomă.) Tesla a strâns peste 2 miliarde de dolari prin datorii şi capitaluri proprii după apeluol respectiv.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL