Tichete de masă, vacanță, cadou sau cultural disponibile deja pe carduri virtuale. Cine a lansat ofertele?

Sursă foto: sodexo.ro

Două companii au lansat deja cardurile virtuale care pot înlocui tichetele de masă, vacanță, cadou sau tichetul cultural. Este vorba de Pluxee România (fosta Sodexo) și Edenred. Cum vor funcționa acestea peste 30 de zile , când legea care permite acordarea de caraduri virtuale va fi în vigoare?

Pe 12 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial legea nr 87/2024, care acordă posibilitatea angajaților de a primi voucherele de vacanță și pe suport electronic, instrumentul virtual putând fi utilizat inclusiv pentru plata online. La cererea salariatului, angajatorul care optează pentru emiterea biletelor de valoare exclusiv ca instrument virtual poate solicita oricând unității emitente emiterea dispozitivului fizic al biletului de valoare/voucherului de vacanță, conform conform contractului încheiat cu unitatea emitentă. Legea va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Pluxee, unul dintre jucatorii din domeniu, anunță că va continua procesul de digitalizare a portofoliului de produse prin lansarea cardului virtual, ca opțiune pentru cei peste 35.000 de clienți și peste 2 milioane de angajați ce folosesc produsele companiei într-o rețea de peste 55.000 de comercianți.

Angajatorii care oferă carduri de beneficii extrasalariale vor putea alege exclusiv varianta cardului virtual, fără emiterea suportului de plastic.

„De la lansarea, în 2015, a primei aplicații mobile care permitea plata cu cardul prin intermediul smartphone-ului sau a smartwatch-ului, la facilitarea primelor plăți online la comercianți, la completarea ofertei pentru clienți cu parteneriate inovatoare, Pluxee a fost un pionier în digitalizarea portofoliului de beneficii extrasalariale. Astfel, completăm acest portofoliu cu cardul virtual, o alegere sustenabilă ce se încadrează în strategia noastră globală de CSR, de reducere a amprentei de carbon cu 90% până în 2035,” a declarat Manuel Fernandez Amezaga, Country CEO Pluxee România & Bulgaria.

În ultimul an, aplicația Pluxee a avut peste 1 milion de utilizatori activi în România, iar tranzacțiile online și plățile cu telefonul au depășit numărul de 17 milioane. Pentru a emite cardurile virtuale, angajatorii pot plasa comanda online. Cardurile virtuale se emit rapid și simplu. Angajatul primește un email cu datele noului card, pe care îl poate activa direct din aplicația Pluxee. Pe lângă ușurința în emitere și utilizare, cardurile virtuale reduc din costurile logistice ale angajatorilor.

Celălalt mare jucător de pe piața beneficiilor extrasalariale pe card tradițional sau tichet cadou a anunțat la rândul său că va avea un card virtual. Astfel, Edenred lansează, la rândul său, carduri virtuale pentru produsele Card de masă, Card de vacanță, Card cultural și Card cadou. Soluția pune la dispoziția utilizatorilor aceleași funcționalități ca un card tradițional, fără suportul din material plastic. Noile funcționalități digitale oferite de Edenred vor fi disponibile imediat ce legea privind posibilitatea emiterii de tichete pe card virtual va intra în vigoare.

Cardul virtual este reprezentat de un număr unic de card de 16 cifre, generat digital și atașat contului de utilizator din aplicația MyEdenred, ce va oferi aceleași funcționalități ca un card fizic, dar direct de pe smartphone.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL