Tîlvăr, discuții cu ambasadorul Germaniei pe tema agresiunii rusești din apropierea granițelor țării

angel tilvar
Sursă foto: Facebook / Angel Tilvar

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, l-a primit joi, la sediul MApN, pe ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, cu care a discutat despre situaţia actuală de securitate din regiune în contextul conflictului din Ucraina.

„Pe parcursul discuţiilor au fost abordate evaluările specifice relaţionate evoluţiilor de securitate la nivel regional generate de agresiunea în desfăşurare a Federaţiei Ruse în Ucraina, cu impact semnificativ asupra siguranţei populaţiei civile ucrainene, dar şi a cetăţenilor români din zonele din proximitatea frontierei dunărene dintre România şi Ucraina”, precizează MApN, într-un comunicat.

De asemenea, a fost evocată cooperarea dintre România şi Germania, în format NATO şi UE, în contextul actual de securitate, fiind abordate priorităţile imediate pe palierul cooperării şi coordonării româno-germane, cu accent pe implementarea deciziilor fundamentale adoptate în contextul Summit-ului NATO de la Vilnius, în special în planul consolidării posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic, inclusiv la Marea Neagră.

Totodată, o atenţie specifică a fost acordată şi aspectelor referitoare la cooperarea în cadrul iniţiativelor UE dedicate profilării apărării europene.

În context, arată MApN, ministrul român a exprimat aprecierea pentru angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare şi apărare dedicate flancului estic aliat, evidenţiind participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de Poliţie Aeriană consolidată (eAP) şi implicarea militarilor germani în structurile aliate de comandă din România.

Totodată, Angel Tîlvăr a subliniat importanţa continuării desfăşurării în comun a exerciţiilor bilaterale şi multinaţionale, atât în România, cât şi în Germania, precum şi sporirea cooperării în domeniul operaţional şi al instruirii, educaţiei militare, cercetării ştiinţifice şi, nu în ultimul rând, pe palierul tehnico-militar şi al industriei de apărare, se mai relatează în comunicatul menţionat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL