Tîlvăr: Prezenţa militară semnificativă dovedeşte determinarea cu care SUA şi-a asumat rolul de securitate în regiune

angel tilvar
Sursă foto: Facebook / Angel Tilvar

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat, marţi, că prezenţa militară semnificativă în România dovedeşte determinarea cu care Statele Unite şi-au asumat rolul de consolidare a securităţii în regiunea noastră.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, Tîlvăr a participat, alături de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, la ceremonia de schimbare a comenzii Facilităţii navale de sprijin (Navy Support Facility – NSF) de la Deveselu.

Căpitanul Bruce Golden a preluat comanda de la căpitanul Elizabeth Clifton, comandant al NSF Deveselu în perioada februarie 2023 – aprilie 2024, precizează sursa citată.

În discursul său, Angel Tîlvăr a mulţumit căpitanului Clifton pentru mandatul de succes, precizând că prin munca sa susţinută, a contribuit „în mod substanţial” la atingerea obiectivelor strategice comune şi la întărirea parteneriatului dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Totodată, ministrul Tîlvăr i-a urat mult succes noului comandant al structurii.

„Împreună cu echipa dumneavoastră şi cu sprijinul partenerilor români, sunt convins că veţi menţine şi chiar veţi ridica standardele de performanţă înregistrate de predecesorii dumneavoastră la comanda acestei structuri de elită. Angajamentul şi competenţa profesională sunt garanţii ale succesului în îndeplinirea misiunii asumate”, a evidenţiat ministrul Apărării Naţionale, citat în comunicat.

Angel Tîlvăr a subliniat rolul important al Sistemului SUA de Apărare Antirachetă Aegis Ashore găzduit de România, la Deveselu, în arhitectura defensivă aliată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL