Timișoara: Migrant sechestrat, mort în încercarea de evadare. Poliția anchetează

Sursă foto: Inquam Photos/ George Calin
Sursă foto: Inquam Photos/ George Calin

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate Timişoara anchetează, după ce un migrant din Sri Lanka, sechestrat într-un apartament din oraș de către traficanţii de migranţi, a încercat să evadeze pe fereastră, pe o frânghie făcută din cearşafuri legate, însă coarda improvizată s-a rupt, iar bărbatul a căzut în gol, și a murit.

Incidentul s-a petrecut pe Calea Torontalului din Timişoara unde, în apartamentul unui bloc de locuinţe, la etajul 5, au fost sechestraţi doi migranţi din Sri Lanka. Cei doi s-au înţeles cu traficanţii de migranţi din Pakistan să fie trecuţi ilegal graniţa, contra unei sume de bani. Cei doi migranţi urmau să fie urcaţi într-un TIR care să îi transporte peste graniţă, în vestul Europei. Însă traficanţii s-au răzgândit asupra sumei cerute şi au solicitat un preţ mai mare, ameninţându-i pe cei doi migranţi că nu le vor da drumul să plece, până când nu vor plăti suma solicitată.

Potrivit poliţiştilor, cei doi migranţi, profitând la un moment dat că au rămas singuri în apartament, au făcut o frânghie din cearşafuri legale şi au încercat să evadeze de la etajul 5, unde erau cazaţi. Primul dintre ei a reuşit să ajungă la nivelul parterului blocului, dar în acelaşi timp celălalt migrant cobora pe frânghia care la un moment dat s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbuşit şi a murit la impactul cu solul. Cel care a reuşit să evadeze a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a cerut ajutor.
La faţa locului au sosit poliţiştii, precum şi echipaje medicale care au constatat decesul bărbatului căzut. Poliţiştii i-au găsit pe cei care i-a ţinut sechestraţi pe migranţii din Sri Lanka. Aceştia sunt cetăţeni din Pakistan care la rândul lor au ajuns ilegal în România şi nu aveau documente de şedere în ţara noastră. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei. Urmează să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii anchetează cazul şi încearcă să îi găsească şi pe ceilalţi membri ai grupului de traficanţi de migranţi, arată News.ro.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: