Top salarii în 2024. Județul cu 3700 de locuri de muncă vacante

Sursa: X

Printre domeniile cu cele mai multe oferte de locuri de muncă disponibile în Cluj la început de an se numără retailul, serviciile, dar și inginerie și construcții, arată datele sintetizate pentru Actualdecluj.ro de platforme cu locuri de muncă. Cele mai mari salarii sunt în continuare în IT/Telecom, Construcții și Management.

Menționăm că, potrivit datelor oficiale, salariul mediu net din Cluj a crescut cu aproape două sute de euro într-un an, în decembrie anul trecut și depășește pentru prima dată pragul de 6.000 de lei, conform datelor Direcției Județene de Statistică. Câștigul salarial mediu net în luna decembrie 2023, în Cluj, a fost de 6.199 lei, mai mare cu 392 lei comparativ cu luna anterioară și cu 990 lei mai mare față de aceeași lună a anului 2022. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna decembrie 2023, a fost mai mare cu 22,1%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după București, arată DJS.

Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, în această perioadă în judeș sunt 3763 de locuri de muncă vacante.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: