Topul stațiunilor preferate de români în minivacanță

munte - coliba
Sursa foto:Pixabay

Doar câteva zile ne mai despart de cea mai lungă minivacanță din acest an. Paștele și 1 mai formează o punte de care românii se vor distra în bazinele cu apă termală, la munte sau la mare.

În topul stațiunilor pentru minivacanța de 1 mai și Paște găsim Băile Felix, Călimănești-Căciulata și Valea Prahovei.

Cel mai aglomerat va fi pe litoral. Stațiunile Mamaia, Costinești și Vama Veche vor fi pline de turiști pregătiți să se distreze până zorii zilei.

În Delta Dunării, Sulina, Crișan și Băltenii de Sus sunt printre cele mai solicitate destinații.

Anul acesta, peste jumătate dintre turiști au ales hoteluri și pensiuni de 4-5 stele, cu spa, programe speciale și muzică live. Iar perioada de ședere variază între 3 și 4 zile.

Când vine vorba de prețuri, acestea au crescut în medie 17% față de anul trecut. Acum, tarifele pornesc de la 475 de lei pentru 3 nopți, la un hotel de 3 stele în Eforie Nord și ajung până la 3.530 de lei cu demipensiune la un hotel de 4 stele în Mamaia.

Pe Valea Prahovei tarifele pornesc de la 670 de lei pentru 3 nopți la un hotel de 3 stele și pot ajunge la 4.800 de lei la un hotel de 4 stele.

În Delta Dunării, turiștii plătesc 740 de lei pe noapte la o pensiune de 3 stele sau 4.300 pentru un sejur complet la un hotel de 4 stele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: