Trafic intens pe ambele sensuri, la frontiere

aglomeratie vama frontiera
Sursa foto: Facebook

Șoferii sunt nevoiți să își testeze răbdarea la granițe, unde în aceste zile este trafic intens în ambele sensuri.În timp ce unii s-au întors acasă după scurta vacanță, alţii intră abia acum în concediu și părăsesc țara.

Şi românii care lucrează în străinătate contribuie la aglomerație. Unii vin să își viziteze rudele de acasă, iar alții au terminat vacanța și se întorc la muncă.

La punctul de trecere a Frontierei Nădlac 2, din judeţul Arad, s-a așteptat ieri în jur de o oră pentru ieşirea din ţară, şi cam tot atât pentru intrare, informează știrileprotv.ro.

Asta pentru că mulţi români care şi-au petrecut cele patru zile libere în străinătate, se întorc acasă.

„În minivacanţa cu familia. La Tisje, acolo locuiesc părinții, am fost puțin la ștrand, mi-a plăcut, de vineri până astăzi” spune un șofer aflat la coadă.

„În Italia, în Pescara. A fost frumos, două săptămâni” spune altcineva.

Însă sunt şi români care muncesc în străinătate şi au ales să îşi petreacă vacanţa în ţară.

-Din Belgia.

-Aţi venit în ţara în minivacanţă ?

-Da… în concediu și apoi înapoi… avem bagaje, suntem din aprilie plecaţi, dulciuri pentru copii.

Dar pentru alţii, relaxarea abia acum începe.

„În Ungaria aici la un concert, la Szeged. Asta e o minivacanţă, după care plecăm în Grecia.”

Datele Poliției de Frontieră

Potrivit Poliţiei de frontieră, în ultimele patru zile, peste 210.000 de persoane au ieşit pe la punctul Nădlac 2, şi au intrat 160.000 de persoane.

Și la punctul de trecere Peţea, din județul Satu Mare, e un dute-vino permanent. S-au format coloane de mașini pe câteva sute de metri, atât la intrarea cât și la ieșirea din țară, iar șoferii au fost nevoiți să aștepte chiar și 40 de minute. Cel mai aglomerat a fost la prânz.

Câțiva polonezi au profitat de o scurtă vacanță la noi: „Este a doua oară când vin în România şi a fost minunat. Am vizitat munţii, natura, locuri.. şi să beau puţină palincă.”

Un român a ajuns cu soția în țară pentru a-i revedea pe cei dragi. Au venit din Anglia și au adus cu ei și multe daruri pentru familie.

„Mai mult dulce, ei se bucură de prezenţa noastră… avem o finuţă şi fratele meu e în Anglia, şi i-am luat jucăriile acasă, lucruri pentru acasă, ce aduce omu ca de obicei ”

Și acești prieteni care locuiesc în Italia au intrat în țară cu un buget consistent.

Tineri: „Două săptămâni stăm în ţară, în vacanță. Mergem la o nuntă şi apoi la mare, în Constanța. N-am mai venit de 5 ani, eu de patru ani, eu am învăţat şi am fost în alte ţări.

Prin punctele de trecere Petea și Urziceni, 150.000 de persoane au tranzitat granița, cu peste 45 de mii de mașini. Astfel, pentru a nu se creea blocaje, au fost suplimentate culoarele de control și personalul poliției de frontieră.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL