Trump promite cea mai mare deportare de migranți din istorie. „Vor distruge țara. Nu avem de ales!”

Donald Trump
Sursă foto: X

Fostul președinte al Statelor Unite și candidat republican la scrutinul din acest an, Donald Trump, a promis că va face „cea mai mare deportare” de migranți din istoria țării dacă se va întoarce la Casa Albă după alegerile din 5 noiembrie, pentru că altfel migranții „vor distruge țara”, informează EFE.

„Să permiți unor milioane și milioane de oameni, mulți dintre ei foarte răi, să intre prin granița de sud nu este sustenabil. Ei vor distruge țara. Vom efectua cea mai mare deportare din istorie. Nu avem de ales”, a declarat Trump la un miting de campanie la Waukesha, în statul Wisconsin, arată Agerpres.

Fostul președinte l-a acuzat încă o dată pe contracandidatul său, președintele democrat Joe Biden, că a aplicat în ultimii patru ani o politică a frontierelor deschise, care a dus la o „invazie” a migranților.

Trump a făcut aceste declarații la o zi după publicarea unui interviu cu revista Time în care republicanul a detaliat că, dacă va câștiga alegerile din noiembrie, intenționează să desfășoare armata pentru a urmări și reține migranții fără acte.

În același interviu, Trump nu a exclus posibilitatea construirii unor noi lagăre de detenție pentru migranți, deși nu a indicat-o ca o prioritate, dat fiind că planul său este să-i deporteze rapid.

Trump, care a câștigat alegerile în 2016 după ce a promis că va construi un zid la granița cu Mexicul, a pus din nou migrația în centrul campaniei sale, care a devenit una dintre problemele care îi preocupă cel mai mult pe alegători.

Republicanul a profitat miercuri de o pauză în procesul penal pe care îl are la New York pentru a face campanie în Wisconsin și Michigan, unde practic este la egalitate cu Biden în sondaje.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL