Trump se confruntă luni cu două termene cruciale în instanţa din New York

Sursa foto: Twitter (X)

Fostul preşedinte american Donald Trump se confruntă luni, la New York, cu două termene de judecată cruciale, care ar putea afecta imaginea sa de miliardar care încearcă să fie reales în noiembrie, relatează AFP.

Inculpat în patru dosare penale şi condamnat deja la amenzi foarte mari în două procese civile, magnatul imobiliar şi tribunul conservator populist urmează să se întâlnească la ora locală 9:30 (15:30, ora României) cu un judecător de la tribunalul penal din Manhattan pentru a stabili o nouă dată pentru procesul său istoric într-un caz care implică plăţi nedeclarate către o actriţă de filme porno.

Tot luni, în faţa aceleiaşi instanţe din statul New York, Donald Trump va trebui să garanteze că va plăti aproape jumătate de miliard de dolari din amenzile pe care el şi fiii săi Eric şi Don Jr. au fost condamnaţi să le achite în instanţa civilă pentru fraude financiare comise în cadrul imperiului lor imobiliar, Trump Organization, în anii 2010. În cazul în care nu plătesc, ei riscă să-şi vadă puse sub sechestru bunurile imobiliare şi conturile bancare de către procurorul general local Letitia James, care i-a trimis în judecată în octombrie 2022 şi a făcut să fie condamnaţi de judecătorul newyorkez Arthur Engoron, la 16 februarie.

Dacă Donald Trump nu depune o cauţiune care să acopere cel puţin 454 de milioane de dolari amenzi plus dobânzi, „imaginea sa se va schimba radical în ochii multor persoane, deoarece el s-a prezentat întotdeauna ca un miliardar de succes”, a comentat pentru AFP Andrew Weissmann, fost procuror federal şi autor al unei cărţi despre inculpările fostului preşedinte.

Aflat sub presiune, fostul ocupant republican al Casei Albe (2017-2021), care visează să se întoarcă acolo pe 20 ianuarie 2025, i-a denigrat din nou sâmbătă pe procuroarea James şi pe judecătorul Engoron, scriind cu majuscule pe reţeaua sa socială Truth Social: un magistrat „TOTAL INCOMPETENT ŞI CORUPT” şi un şef al parchetului din New York „CARE ÎL ATACĂ pe TRUMP CÂND NU A FĂCUT ABSOLUT NIMIC RĂU”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL