#Ucraina Danemarca anunţă un ajutor militar suplimentar pentru Kiev

Sursă foto: https://www.president.gov.ua/

Danemarca a promis să sprijine Kievul cu un ajutor militar suplimentar, în timpul conferinţei de presă de la finalul celui de-al doilea summit între ţările nordice şi Ucraina, desfăşurat miercuri la Oslo, transmite DPA.

În prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi a liderilor din Norvegia, Suedia, Finlanda şi Islanda, premierul danez Mette Frederiksen a anunţat că guvernul de la Copenhaga va prezenta joi, în parlament, un pachet de asistenţă în valoare totală de aproape 1 miliard de euro pentru Ucraina.

Dacă va fi adoptat de parlamentul danez, pachetul de asistenţă va include tancuri, drone, muniţii şi alte echipamente necesare forţelor armate ucrainene.

Zelenski a sosit în mod miercuri dimineaţă la Oslo pentru a participa la a doua ediţie a summitului între statele nordice şi Ucraina. Liderii ţărilor nordici au subliniat importanţa continuării sprijinului pentru Ucraina, care se apără de armata rusă după invazia pe scară largă lansată de aceasta în urmă cu aproape doi ani.

”Acum nu este momentul să ne plictisim de un război pe care bravii soldaţi ucraineni îl duc în fiecare zi. Este indubitabil că vom susţine lupta Ucrainei atât timp cât este necesar”, a afirmat Frederiksen.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: