Ultimul clasament al partidelor: „AUR nu a depășit PNL”. Pe ce loc e Șoșoacă

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, sociologul Vladimir Ionaș, director Avangarde, a anunțat ultimul clasament al partidelor în intenția de vot. Potrivit sociologului, social-democrații conduc în intenția de vot cu un scor de aproximativ 30%, urmați de liberali, cotați la 21-22% încredere, AUR (18-19%) și USR 14-15%. Și Diana Șoșoacă trece de pragul de 5%, spune sociologul, partidul SOS România fiind cotat la 6% încredere.

„ PNL-ul își menține locul doi, este undeva la 21-22% în clasamentul partidelor. Nu a fost depășit PNL de AUR. Evident că, din punctul meu de vedere, foarte mult va conta cât de mult decontează cele două partide care astăzi formează coaliția de guvernare în această iarnă și la începutul anului viitor. Dacă oamenii vor avea o iarnă grea, în care facturile vor fi extrem de scumpe, nu vor putea să și le achite, nu vor face față cumpărăturile, atunci evident că partidele vor deconta. Dacă cele două partide reușesc să livreze ceea ce au promis, atunci cred că vor reuși să-și mențină intenția de vot. Dar în momentul de față, dacă vorbim strict de alegeri, procentul celor care sunt interesați de alegeri este extrem de scăzut.

Deci acum avem PSD la peste 30%. PNL 21 – 22%, AUR 18-19%, iar USR-ul la 14-15%. Dna. Șoșoacă a depășit puțin 6%, de aici și stagnarea AUR în intenția de vot”, a declarat directorul Avangarde, în emisiunea Puterea Știrilor.

2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României în condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi an, pentru prima dată în istorie, atât alegeri parlamentare şi europarlamentare, cât şi alegeri locale, dar şi alegeri prezidenţiale.

În mod normal, alegerile prezidenţiale din 2024 ar urma să aibă loc spre sfârşitul anului respectiv, adică în luna noiembrie sau chiar în luna decembrie a anului viitor. După ce a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 şi din 2019, Klaus Iohannis, actualul preşedinte al României, nu mai are dreptul să candideze şi la alegerile prezidenţiale din 2024.

În aceste condiţii, calculele sunt extrem de alambicate pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL