Un candidat la președinție explică modul în care funcționează ”Caritas-ul semnăturilor”: Mi-au spus că nu mă votează

Sursă foto: Freepik

În mentalul colectiv, deseori, numărul de semnături strânse de un candidat la prezidențiale este asociat cu potențialul electoral al acestuia. În plus, autenticitatea semnăturilor și respectarea procedurii legale privind obținerea celor 200.000 de semnături sunt adesea puse sub semnul întrebării. Chiar politicieni cunoscuți au susținut că pragul menționat este mult prea ridicat. Alții au declarat că aproape nimeni nu strânge corect aceste semnături.

Silviu Predoiu, fost director al SIE, în prezent candidat la alegerile prezidențiale, a obținut anul trecut, în primul tur al alegerilor anulate, 0,12%, adică puțin peste 11.000 de voturi. În 2025, acesta va candida din nou. Ziare.com l-a întrebat pe liderul Partidului Liga Acțiunii Naționale (PLAN) care a fost planul său, de a reușit să strângă 200.000 de semnături și astfel, să fie validat pentru a candida la noile alegeri pentru Palatul Cotroceni.

„Anul trecut și anul acesta am avut 450-500 de voluntari, colegi din partid. Eu m-am dus către rude, prieteni, colegi, persoane care mă cunoșteau. Am avut printre ei oameni care mi-au spus că nu vor să mă voteze. Dar le-am spus să-mi dea o șansă și să nu confunde votul cu semnătura de susținere. Semnătura este șansa pe care o primesc pentru a-mi exprima un punct de vedere. Deja am depășit un obstacol, în relația cu apropiații. Am vorbit cu 30-40 de persoane care mă cunoșteau și care mi-au semnat destul de rapid. Fiecăruia i-am lăsat câte zece tabele de semnături. I-am rugat să facă mai departe la fel, le-am spus că nu doresc să iasă pe stradă, pentru a colecta semnăturile, ci să ceară de la oamenii pe care îi cunosc și să spună exact ce am zis și eu. Deci nu mă votezi, ci-mi dai o șansă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: