Un judecător anulează pachetul salarial lui Elon Musk pentru Tesla, în valoare de 56 de miliarde de dolari

Elon Musk
Sursa foto: Profimedia

Un judecător din Delaware a anulat, marţi, pachetul salarial record de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk de la Tesla (TSLA.O), calificând compensaţia acordată de Consiliul de Administraţie al producătorului de vehicule electrice drept „o sumă de neînţeles”, nedreaptă faţă de acţionari, transmite Reuters.

Acţiunile Tesla au scăzut cu aproximativ 3% în tranzacţiile prelungite, iar unii investitori au profitat de această hotărâre în speranţa că ar putea determina Tesla să îşi revizuiască guvernanţa.

Consiliul de Administraţie al Tesla a fost criticat pentru că nu a reuşit să asigure supravegherea directorului său general combativ, care a ţinut prima pagină a ziarelor, care s-a luptat cu autorităţile de reglementare şi a condus mai multe alte companii în acelaşi timp.

Hotărârea, care poate fi atacată, anulează cel mai mare pachet salarial din America corporatistă. Judecătorul a constatat că remuneraţia pe bază de acţiuni a fost negociată de directori care păreau a fi îndatoraţi lui Musk, clasat în prezent de revista Forbes drept cea mai bogată persoană din lume.

„Mânat de retorica „all upside”, sau poate cu ochii în stele de atracţia de superstar a lui Musk, Consiliul de Administraţie nu şi-a pus niciodată întrebarea de 55,8 miliarde de dolari: A fost planul chiar necesar pentru ca Tesla să îl păstreze pe Musk şi să îşi atingă obiectivele?”, a scris Kathaleen McCormick de la Court of Chancery din Delaware.

McCormick i-a ordonat acţionarului Tesla care a contestat planul de remunerare să lucreze cu echipa juridică a lui Musk la un ordin de punere în aplicare a deciziei. Aceasta poate fi atacată la Curtea Supremă din Delaware după ce părţile vor conveni asupra unui ordin final şi asupra onorariilor pentru avocaţii acţionarului, care vor fi plătite de Tesla.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL