Un mare producător auto avertizează 50.000 de șoferi să nu își mai folosească mașinile. Un dispozitiv ar putea exploda

Industria Automobile
Sursa foto: Unsplash

Toyota îndeamnă proprietarii a 50.000 de vehicule mai vechi din SUA să solicite imediat rechemarea în service și să nu mai folosească mașinile până la remedierea problemei.

Șoferii riscă să fie uciși de un dispozitiv de umflare a airbagurilor care ar putea exploda în orice moment, a transmis constructorul japonez, conform Reuters.

Avertismentul companiei vizează unele modele Corolla fabricate în perioada 2003-2004, Corolla Matrix 2003-2004 și RAV4 2004-2005 dotate cu dispozitive de umflare a airbagurilor de la Takata.

Peste 30 de persoane au fost ucise la nivel global, dintre care 26 doar în SUA, și alte câteva sute au fost rănite în vehicule ale mai multor producători auto, începând din 2009, din cauza dispozitivelor de umflare a airbagurilor produse de Takata, care pot exploda, eliberând schije metalice în interiorul mașinilor și camioanelor.

În ultimul deceniu, peste 100 de milioane de dispozitive de umflare a airbagurilor Takata au fost schimbate la nivel mondial de către peste 20 de producători auto, dintre care 67 de milioane doar în SUA.

Toyota a precizat că rechemarea în service a modelului RAV4 este legată de airbagul șoferului, în timp ce la restul autoturismelor vizate problema este doar la airbagul pasagerului din față.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL