UPDATE Un nou caz revoltător la Urziceni. Rafila: „Dacă exista o suspiciune legată de starea bărbatului, nu trebuia trimis acasă”

Alexandru Rafila (Inquam Photos/Alexandru Busca)
Sursă foto: Inquam / Alexandru Busca

UPDATE 17:25  Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune, despre cazul bărbatului de 32 de ani care a murit acasă la scurt timp după ce fusese consultat la spitalul din Urziceni, că dacă exista o suspiciune legată de starea lui, tânărul nu trebuia trimis acasă, ci la Spitalul Judeţean.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre cazul bărbatului de 32 de ani care s-a prezentat la spitalul din Urziceni, a fost consultat şi trimis acasă, unde a decedat.

„Da, am auzit de acest al doilea caz. Oricum, acolo se desfăşoară nu numai o investigaţie din partea Inspecţiei Sanitare de Stat, se desfăşoară şi o investigaţie din partea poliţiei şi în momentul în care vom avea mai multe informaţii.  Cred că aici are şi o componentă foarte importantă de medicină legală, pentru că un astfel de deces necesită o investigaţie de medicină legală care să precizeze cauzele decesului şi dacă există legătură de cauzalitate între prezentarea în cursul serii la acest spital şi cauza reală a acestui deces”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a mai fost întrebat dacă spitalul din Urziceni are ecograf, în condiţiile în care bărbatul de 32 de ani ar fi fost trimis să facă o ecografie în mediul privat.

„Spitalul are ecograf, dar nu ştiu la ce oră s-a prezentat. Dacă te prezinţi noaptea şi vă daţi seama, nu există nici permanenţa gărzii, probabil că nu mai exista cineva care să realizeze această ecografie. Chiar dacă nu exista şi exista suspiciune legată de starea lui, în niciun caz nu trebuia să-l trimită acasă. Există Spitalul de Urgenţă Judeţean unde el chiar trebuia trimis. Nu cunosc cazul, luaţi lucrurile astea ca o opinie personală. E o anchetă în curs care va soluţiona aceste lucruri”, a mai declarat Rafila.

–––

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis o anchetă, după ce un bărbat de 32 de ani a murit la domiciliul său, la scurt timp după ce fusese consultat şi tratat în spitalul din Urziceni.

”La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 05.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fierbinţi Târg au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Fierbinţii de Jos, ar fi decedat în locuinţa sa”, a transmis, luni, Poliţia Judeţeană Ialomiţa.

Sursa citată a precizat că la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţisti, precum şi un echipaj al ambulanţei care a constatat decesul bărbatului, ce a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului, scrie news.ro.

”Din verificările efectuate a reieşit că pacientul s-ar fi prezentat în cursul nopţii trecute, la o unitate medicală, din municipiul Urziceni, unde a primit îngrijri medicale, ulterior, revenind la domiciliu, unde a decedat”, a mai transmis Poliţia.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: