Un nou scandal legat de TVR. Cum au fost păcăliți telespectatorii

Televiziunea Română a anunțat vineri, pe site-ul propriu, că va organiza în prima zi de campanie electorală un mega- eveniment constânt într-o întâlnire a celor trei președinți ai României de până acum: Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu. Toți trei în același platou, la TVR, într-o dezbatere despre România.

Situația, însă, a fost cu totul alta, iar un deputat PSD atrage atenția asupra gravității.

După acest anunțt al TVR, care era cu adevărat premieră incredibilă, a urmat rectificarea… ei vor fi interpretaţi de cele mai fidele sosii: Cristian Greţcu, Marius Aciu şi Doru Antonesi.

„Probabil că, în clipa de față, vă aflați în fotolii, în fața televizorului, pe TVR 1, urmărind emisiunea anunțată pe site-ul oficial al Televiziunii Române: „Seara președinților” la „O dată-n viață”, realizată de Iuliana Tudor, la care foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu și încă președintele Traian Băsescu ar fi trebuit să-și arate priceperea în chestiuni folclorice.

Singura chestiune folclorică, aici, este mentalitatea jurnalistică în vigoare a realizatoril… or emisiunii respective. Ca niște lăutari autentici, care lucrează după ureche, „specialiștii” în marketing ai postului public de televiziune au anunțat o emisiune care nu există. Nici Ion Iliescu, nici Emil Constantinescu, ba chiar nici Traian Băsescu nu vor fi prezenți în emisiune.

Nu au fost întrebați, nu au confirmat și nici nu s-a pus problema prezenței lor. În realitate, este vorba de o emisiune de divertisment a unor componenți ai grupului „Divertis”, pe care TVR o mediatizează pe seama președinților României”, scrie deputatul PSD Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de Facebook., potrivit dcnews.ro.

Ionuț Vulpescu continuă: „Asistăm la tabloidizarea a ceea ce trebuia să fie un canal de maximă calitate jurnalistică și de înalt nivel profesional. Informația a fost preluată de medii serioase și aduce prejudicii imaginii unor personalități. Dacă n-ar fi grav, ar fi de râs”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: