Bihor: Proiectil descoperit în apropiere de Aeroportul Oradea

proiectil
Sursa foto: Facebook
Un proiectil, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit luni, 18 septembrie, de muncitorii care efectuau lucrări pentru prelungirea pistei Aeroportului Oradea.
„Sesizarea cu privire la descoperirea unei muniții în zona Aeroportului Oradea a fost primită, prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor, în jurul orei 13.30, iar pentru gestionarea operativă a evenimentului semnalat, a fost alertat imediat, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Locotenent-colonel Camelia Roșca, citat de BihorOnline.

Sursa foto: Bihor Online
Pompierii militari pirotehniști trimiși de urgența la fața locului au identificat un proiectil cu încărcătură explozivă, de calibru 122 de milimetri, provenit din cea de-a doua conflagrație mondială.
Muniția, care prezenta un potențial pericol, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, de către specialiștii pirotehniști, urmând a fi distrusă ulterior, prin explozie controlată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL