STUDIU Bărbaţii ar trebui să renunţe la alcool cu cel puţin trei luni înainte de a concepe un copil

alcool
Sursă foto: Freepik

Cercetătorii afirmă, după ce au analizat efectele consumului de alcool în ceea ce priveşte sindromul alcoolismului fetal, că bărbaţii ar trebui să se abţină de la băutură cu cel puţin trei luni înainte de a concepe un copil, un nou studiu inovator arătând că poate dura mai mult de o lună până când efectele negative ale alcoolului se estompează.

O echipă de cercetători de la Texas A&M University au anunţat încă din luna aprilie, printr-un comunicat al universităţii, că au descoperit că obiceiurile paterne de consum de alcool înainte de concepţie pot avea un efect negativ asupra dezvoltării fetale.

Se pare că sperma bărbaţilor care consumă alcool în mod regulat poate avea un impact asupra dezvoltării placentei, a defectelor cerebrale şi faciale asociate cu sindromul alcoolismului fetal (SAF) şi chiar asupra rezultatelor fertilizării in vitro (FIV), potrivit rezultatelor unui studiu publicat în luna aprilie..

Într-un articol publicat luna aceasta în Andrology, laboratorul a demonstrat acum că este nevoie de mult mai mult timp decât se credea anterior, respectiv mai mult de o lună, pentru ca efectele consumului de alcool să nu mai aibă impact asupra spermei tatălui.

Atunci când cineva consumă alcool în mod regulat şi apoi se opreşte, corpul său trece prin sevraj, unde trebuie să înveţe cum să funcţioneze fără substanţa chimică prezentă, explică Michael Golding, profesor în cadrul Departamentului de Fiziologie şi Farmacologie Veterinară al Facultăţii de Medicină Veterinară şi Ştiinţe Biomedicale.

„Ceea ce am descoperit este că sperma tatălui este în continuare afectată negativ de băutură chiar şi în timpul procesului de sevraj, ceea ce înseamnă că durează mult mai mult decât credeam anterior pentru ca sperma să revină la normal” a declarat el miercuri, într-un comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL