Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia națională

bani
Sursa foto: INQUAM / OCTAV GANEA

Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia naţională, din care 1,3 miliarde lei impact direct al valorii adăugate create, fiind un pilon important pentru economia românească, susţine Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Potrivit unui comunicat al UNSAR, aceasta este principala concluzie a celui mai recent studiu realizat de grupul de consultanţi independenţi MIR Research, la cererea Uniunii. Studiul analizează impactul economic al industriei asigurărilor din România.

Conform aceluiaşi studiu, contribuţia industriei la bugetul de stat a depăşit 1,5 miliarde lei, din care peste 730 milioane lei impact direct şi peste 200 milioane lei taxe specifice sectorului asigurărilor – sume care au fost plătite către buget.

În acelaşi timp, asigurătorii din România continuă să fie un angajator important, prin cei peste 8.000 de angajaţi în cadrul companiilor de asigurare, cât şi prin susţinerea în plus a alte peste 9.000 de locuri de muncă în diverse sectoare ale economiei naţionale. Aşadar, fiecare angajat din industria de asigurări a susţinut mai mult de încă un loc de muncă suplimentar în economia statului.

Un alt aspect care reiese din studiu arată că 60% dintre salariaţii din sectorul asigurărilor sunt femei, un procent care depăşeşte media naţională de 48%, relevând rolul important pe care îl au companiile de asigurare în promovarea egalităţii de şanse.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL