UPDATE Premierul Ciolacu şi-a început vizita la Berlin. Cu cine are întâlniri

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

UPDATE 15:35

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi-a început, marţi, vizita de lucru în Republica Federală Germania.

Şeful Guvernului a depus o coroană de flori la Memorialul Holocaustului Berlin, potrivit agerpres.

Alături de premier, la ceremonie au participat miniştrii care îl însoţesc: ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, precum şi deputatul Ovidiu Ganţ, membru al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, europarlamentarul Victor Negrescu, consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanţi ai Cancelariei prim-ministrului.


Prim-ministrul Marcel Ciolacu începe marţi o vizită de lucru de două zile în Germania. Pe agenda vizitei sunt incluse întrevederi ale premierului cu Olaf Scholz, cancelarul german, atât în format tête-à-tête, cât şi în plenul delegaţiilor, urmate de o conferinţă comună de presă.

De asemenea, şeful Executivului va avea o întrevedere cu Katrin Göring-Eckardt, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, şi cu reprezentanţi ai Legislativului german din principalele grupuri politice. Ciolacu are programate întâlniri și cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Germania, precum şi ai mediului de afaceri.

Vizita va avea şi o importantă componentă economică, în contextul în care prim-ministrul va participa la întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai industriei de apărare, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

În prima zi a vizitei, premierul Marcel Ciolacu va avea întâlniri cu cancelarul Olaf Scholz şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Republica Federală Germania şi va depune o coroană la Memorialul Holocaustului din Berlin.

În a doua zi a vizitei sunt programate întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri din Germania, cu Katrin Göring-Eckardt, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, precum şi cu reprezentanţi ai Parlamentului german din principalele grupuri politice. Ciolacu va susţine şi declaraţii de presă la sediul Ambasadei României din Berlin.

„Cooperarea dintre România şi Germania are un potenţial semnificativ, pe care am convingerea că îl putem valorifica şi mai mult în interes reciproc. Germania este cel mai important partener comercial al României, fapt ce constituie o bază solidă pentru intensificarea relaţiei noastre bilaterale şi oferă perspective reale de dezvoltare pe care ne dorim să le  concretizăm cât mai curând posibil”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Din delegaţia oficială condusă de premierul Ciolacu vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, deputatul Ovidiu Ganţ, membru al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, Victor Negrescu, europarlamentar şi consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanţi ai Cancelariei Prim-Ministrului.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: