Ursula von der Leyen promite mai multe „acţiuni îndrăzneţe” în perioada de final a mandatului său

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ursula von der Leyen a promis miercuri mai multe „acţiuni îndrăzneţe” pentru Uniunea Europeană în perioada de final a mandatului său. Mesajul președintei Comisiei Europene vine cu zece luni înaintea alegerilor europarlamentare, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

„Când apar provocări, Europa face un pas înainte”, spune Von der Leyen într-un mesaj video pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter), în care vorbeşte şi despre „acţiuni îndrăzneţe întreprinse de Europa pe parcursul anului trecut”.

„Vreţi să ştiţi care va fi următoarea (acţiune)? O economie europeană curată şi modernă, o inteligenţă artificială în care putem avea încredere, un sprijin ferm pentru Ucraina şi ajutarea tuturor ţărilor din întreaga lume să lupte împotriva schimbărilor climatice”, a detaliat ea, promiţând că vor fi „şi mai multe” acţiuni, astfel că a îndemnat să-i fie ascultat discursul din 13 septembrie.

În plus faţă de reafirmarea sprijinului faţă de Ucraina, în acest discurs sunt aşteptate referiri la negocierea Pactului de Stabilitate şi Creştere, a celui privind migraţia, Pactului Verde şi extinderea UE.

Înaintea dezbaterii din Parlamentul European despre starea Uniunii, lidera grupului socialist, Iratxe García, i-a transmis lui Von der Leyen o scrisoare în care îi aminteşte acesteia că sprijinul socialiştilor europeni pentru propunerile sale „a fost mereu condiţionat de o serie de politici progresiste”. „Aşteptăm să auzim un angajament real şi ferm al preşedintei Comisiei faţă de aceste politici atunci când se va adresa Parlamentului European săptămâna viitoare”, a indicat Iratxe García.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL