Victor Negrescu: România poate spera chiar la o poziţie de vicepreşedinte dacă va exista un consens naţional

Sursa foto: Victor Negrescu

Partidul Social Democrat este astăzi formaţiunea politică cea mai influentă în Parlamentul European şi a obţinut, prin negocierile purtate cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu, şi cele mai importante funcţii în legislativul european, a declarat duminică europarlamentarul PSD Victor Negrescu, conform agerpres.

„Partidul Social Democrat este astăzi formaţiunea politică cea mai influentă în Parlamentul European, cu cei mai mulţi eurodeputaţi, şi a obţinut, prin negocierile purtate cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu, şi cele mai importante funcţii în legislativul european. La nivel european, social democraţii europeni sunt al doilea grup politic din Parlamentul European. De voturile noastre depinde majoritatea pro-europeană din legislativul european”, a transmis Negrescu, pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul PSD şi-a exprimat convingerea că România poate spera chiar la o poziţie de vicepreşedinte dacă va exista un consens naţional în această privinţă.

„Sunt absolut convins că datorită ajutorului primit din partea social democraţilor europeni România va fi mai relevantă la nivel european şi va obţine inclusiv un portofoliu reprezentativ de comisar european, cu un rol influent în arhitectura viitoarei Comisii Europene, şi poate spera chiar la o poziţie de vicepreşedinte dacă va exista un consens naţional în această privinţă”, a afirmat Negrescu.

Membrii PES activists România s-au reunit în acest final de săptămână la Neptun, în cadrul Universităţii Europene de Vară: „O Românie competitivă într-o Europă în schimbare”.

Potrivit europarlamentarul PSD Victor Negrescu, în prezenţa a peste 300 de militanţi şi coordonatori PES activists, precum şi a numeroşi invitaţi din toată ţara, au avut loc dezbateri despre contribuţia pe care Partidul Social Democrat o are în conturarea unei voci puternice a României la nivel european, în contextul debutului unui nou ciclu legislativ şi instituţional la nivelul Uniunii Europene.

Au fost prezenţi Ştefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor europene, Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mirela Furtună, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna şi membru în Comitetul European al Regiunilor, alături de parlamentari, consilieri de stat, secretari de stat, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale, mediului academic şi asociativ.

Citeşte mai mult aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: