Primele detalii despre Aeroportul București-Sud s-au dat astăzi, într-o conferință de presă, la Romaero Băneasa. Potrivit primarului Sector 4 din Capitală, Daniel Băluță, pentru construirea acestui aeroport se iau în calcul două locații: Grădiștea și Adunații Copăceni. În urma finalizării studiilor de prefezabilitate și fezabilitate, va fi stabilită exact locația.
În ceea ce privește sursa investițiilor, edilul de la Sectorul 4 a explicat că pot fi mai multe posibilități.
De unde vin banii
„Există mai multe modalități prin care acest proiect se poate implementa. Pasul întâi este acela de a realiza o societate comercială cu acționariat a cele două UAT-uri: Giurgiu, respectiv Sectorul 4. Acestor acțiuni se poate adăuga oricând majorare de capital cu o altă entitate economică. Pot fi cesionate acțiunile către statul român. Depinde de intențiile pe care, la momentul respective, statul român le va avea.
Depinde de asemenea, de intențiile strategice pe care, la momentul in care documentația va fi gata și analizele vor fi gata, deoarece, pe partea decizie, avem mai multe opțiuni.
Niciodată nu putem să plecăm la un astfel de drum fără să avem o documentație temeinică. (…). Modalitatea de derulare a investiției va putea fi stabilită, din punct de vedere al cuantumului, pentru că putem să ajungem la 2 miliarde de euro.
Ceea ce încercăm să facem împreună cu partenerii noștri din Giurgiu, Ministerul Transportului, primăriile Bucureștiului, încercăm să creăm premisele ca o astfel de investiție să se poată derula. (…).
Din punct de vedere al ordinii derulării acestor evenimente, astăzi este gata primul pas. Vorbesc despre ideea unui aeroport, pentru că, din păcate, de-a lungul timpului, am atras atenția asupra faptului că orașul București, în primul rând, este extrem de polarizat”, a declarat Daniel Băluță.
Suprafața pentru noul aeroport va putea avea de la 300 până la 1000 de hectare. Primarul Sectorului 4 a subliniat că în realizarea proiectului sunt implicați parteneri francezi, cu experiență vastă în infrastructură aeroportuară.
Aeroportul București Sud, ce urmează a fi construit în urma unui parteneriat ce va reuni autorități locale și centrale cu atribuții în domeniu, va putea deservi peste 11 milioane de pasageri și permite transportul pe cale aeriană a cel puțin 30.000 de tone de mărfuri.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News