VIDEO Alexandru Muraru: Nicușor Dan a fost o țeapă pentru PNL

Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Invitat marți în emisiunea Puterea Știrilor, Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, a susținut că Nicușor Dan, primarul Capitalei, „a fost o țeapă pentru Partidul Național Liberal”. Potrivit liberalului, Nicușor Dan „nu are ce livra după 4 ani de mandat”.

„S-o spunem pe aia dreaptă: Nicușor Dan a fost o țeapă pentru Partidul Național Liberal și pentru cei care înțeleg să susțină un candidat care nu vrea să-și asume, nici responsabilități politice, nici un proiect politic comun. În definitiv, eu nu cred sau nu vreau să cred că proiectul politic din 2020 a fost doar să fie învinsă Gabriela Firea și PSD-ul la București și oricine ar fi, să ajungă primarul Capitalei. Pentru că în definitiv, doamnă nu ne-a ajutat cu nimic, adică nici pe bucureșteni, nici Partidul Național Liberal, nici România, n-a ajutat pe nimeni. Adică la ce a folosit? Eu vreau să întreb, ca un cetățean care locuiesc câteva luni bune pe an în București, vreau să întreb și eu care este beneficiul acestui primar pentru municipiul București?

Nu cred că poate să-mi explice nimeni. Văzusem zilele trecute un primar al unui oraș de 3 milioane de locuitori cum se lăuda, doamnă, că a făcut 20 de bărcuțe. Asta poate să facă un oraș de 50.000 de locuitori, de 100.000 de înlocuitori, dar nu poate să facă primar cu un oraș de 3 milioane de locuitori. Acesta este răspunsul la întrebare, Nicușor Dan nu are ce livra după 4 ani de mandat. Asta este răspunsul de fapt”, a declarat liberalul Alexandru Muraru.

Nicușor Dan și bărcuțele

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 25 de bărci şi 25 de hidrobiciclete, toate noi, ies la apă pe lacul Herăstrău începând de vineri, iar plimbările vor avea loc pe toată perioada sezonului cald. Programul cu publicul pentru vaporaşe este zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar pentru închiriere bărci – de 10:00 la 19:30, a adăugat edilul general.

De cealaltă parte, Parcul Cișmigiu, una dintre emblemele Bucureștiului, arată ca după război. Deși a fost cândva unul dintre cele mai frumoase parcuri din România și un adevărat simbol pentru București, Grădina Cișmigiu se află, în prezent, într-o stare deplorabilă, iar bucureștenii care vizitează acest parc spun că Cișmigiul nu a mai fost niciodată atât de neîngrijit ca până acum.

„E dezastru. Mizerie, nu sunt WC-uri, lumea e obligată să se ducă după pom. E sub orice critică”, a afirmat un bărbat, precizând că este „foarte rău”, comparativ cu alți ani. „Ar trebui să își dea mai mult interesul pentru copiii ăștia, care se joacă și ei.

Duceți-vă la locul de joacă, e sub orice critică, au căzut pomi”, a mai spus bărbatul, fiind de părere că „reprezintă un pericol foarte mare – și nu doar pentru copii, pentru toată lumea”. „Este păcat ca acest parc, care este în București și este o istorie – o istorie a României – să fie în felul ăsta”, a menționat bărbatul.

„Deocamdată este un mai pic curat față de alte dați, dar probabil că s-a făcut între timp curățenie. Cu siguranță că se poate și mai bine. Acum este mai binișor. Față de înainte, era mult mai bine atunci, înaintea acestui primar”, susține un alt bărbat.

Întrebat ce ar trebui să facă autoritățile pentru acest parc, un bărbatul a spus: „Mult mai multă întreținere, curățenie, plantat de gazon”, precizând că locurile de joacă pentru copii sunt și ele „insuficiente”.

De aceeași părere este și un alt bărbat, care lucra la aparatele de fitness, considerând că starea parcului este „deplorabilă, mizerabilă”.

”Înainte era mult mai curat, acum văd că nu prea se mai face. Acum au mai început, după o săptămână – două, să mai facă ceva, dar până acum chiar nu făceau nimic, era jale. Nu poți să stai pe bancă că, la fel, este mizerie”, a precizat bărbatul.

„Nu se compară cu alți ani. Înainte era o frumusețe aici, este parcul în centrul capitalei, în centrul Bucureștiului. Dacă vă duceți în IOR sau vă duceți în Moghioroș, să vedeți ce curățenie este, față de aici”, a mai spus bărbatul.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL