VIDEO Bușoi: Candidatura lui Klaus Iohannis înseamnă un mare plus pentru NATO și pentru România

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi a comentat ultimele declarații ale Turciei care pare reticentă în a-l susține pe Mark Rutte, contracandidatul lui Klaus Iohannis la șefia NATO.

Referitor la posibilitatea ca aceasta să-i acorde sprijin președintelui României, europarlamentarul a afirmat, prin telefon, că orice este posibil, întrucât Klaus Iohannis este un candidat redutabil și respectat.

„Sigur că sunt anumite discuții cu dl. Rutte, probabil de către anumit șef de stat sau de guvern din NATO, dar odată ce a apărut și candidatura solidă și puternică a președintelui Klaus Iohannis, cu siguranță mulți se pot răzgândi sau au acum o alternativă care, dacă se va dovedi că va avea susținere, ar însemna un mare plus pentru NATO și pentru România”, a arătat europarlamentarul.

În ce privește existența unor discuții informale privind înclinarea balanței în favoarea unuia dintre candidați, Cristian Bușoi a amintit specificul instituției.

„Probabil că discuții informale există în anumite instituții europene, dar, ținând cont de faptul că NATO are un anume caracter special, nu vorbim de o competiție, ci de o unanimitate de negocieri. Acestea se poartă în mare parte în spatele ușilor închise, ceea ce e firesc, până la urmă”, a explicat europarlamentarul PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL