VIDEO Ciolacu: Majorările de pensii sau salariale nu vor fi luate în calcul la stabilirea ajutorului de încălzire 

Sursă foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri că majorările de pensii sau de salarii aplicate de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea ajutorului de încălzire pentru familiile vulnerabile.

El a precizat că decizia de exceptare vizează 800 de mii de familii.

Actul normativ se va afla în primă lectură în şedinţa de Guvern de vineri.

“Avem în primă lectură un act normativ foarte important, trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categoriile vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire şi suplimentul pentru energie pentru cât a rămas din sezonul rece. Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin. Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici. Ar fi profund incorect să ajungem la asemenea situaţii, mai ales în acest moment. Aşadar, luăm această decizie de exceptare fiind vorba de viaţa a circa 800 de mii de familii ce beneficiază de aceste ajutoare”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: