VIDEO Ciucă: Nu știu dacă ne ajunge o viață să descoperim România și frumusețile ei

Nicolae Ciucă/ Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, lider al Senatului, a dezvăluit în cadrul emisiunii „La Cină”, difuzată sâmbătă seară la Digi24, că nu a fost niciodată plecat în concediu în străinătate.

Întrebat care a fost cea mai frumoasă vacanță din viața sa, liderul liberalilor a răspuns:

„Toate vacanțele sunt frumoase…N-aș vrea să fiu înțeles greșit. Vacanțe, în adevăratul sens al cuvântului, am avut cu ceva ani în urmă. După aceea, când am intrat în vâltoarea aceasta a responsabilităților, n-am avut o săptămână legată să pot să zic că am fost în vacanță”.

„Cea mai frumoasă vacanță au fost două, după ce ne-am întors din misiune. Una, într-o iarnă, din 2003, la Sinaia și cea de-a doua la mare, la Venus, în 2004, ambele în România. Vă destăinui o chestiune pe care nu am spus-o niciodată. Nu fac un act de mândrie din chestiunea aceasta dar e al meu. N-am fost niciodată în concediu sau în vacanță sau în city-break în străinătate. Știți de ce? Le spun tuturor. Pentru că nu știu dacă ne ajunge o viață să descoperim România și frumusețile ei. Mai avem încă multe de văzut”, a mai spus liderul liberalilor.

Președintele Senatului mai afirmă că i-ar recomanda unui amic, dacă ar vrea să vină în România, să viziteze stațiunile montane.

„Sunt absolut colosale pentru mine, așa cum sunt pe placul meu”. „Locurile unde se face agroturism, în Maramureș, în Suceava, în Țara Oașului, jos în Deltă”, a mai spus acesta.

Ciucă spune că de Crăciun merge la munte în România:

„Vă și spun unde mă duc. În Bucovina. Am fost vara aceasta la Gura Humorului, am mers la mănăstire la Suceava și am petrecut o noapte într-o pensiune. Ne-a plăcut atât de mult încât i-am rugat să ne găzduiască și de Crăciun”.

Fostul premier spune că îi place să asculte și să danseze pe „toate felurile de muzică”:

„Îmi place foarte mult muzica populară, îmi plac horele și sârbele oltenești, învârtitele din Moldova. Am lucrat 4 ani în Focșani, 3 ani în Buzău. Acolo să vedeți cum se joacă. La fel și în Oltenia. I-am văzut pe tineri jucând diversitatea aceea de hore, efectiv te fascinează. Trebuie să trăiești acolo de mic, să te naști acolo, să poți să simți și să joci jocurile acelea”.

Generalul în rezervă a declarat că are puține ocazii să-și surprindă soția gătind, dar atunci când se întâmplă „o fac cu mare pasiune”.

„Îmi place să gătesc simplu. Saramura de pui e o rețetă pe care am învățat-o din familie, de la bunici, de la părinți. În Oltenia la noi este o mâncare specific pregătită, pentru că nu este doar acel pui prăjit pe grătar și la care se adaugă o parte din condimente, fără zeamă multă. În Oltenia este cu mai multă zeamă, totul se pune pe grătar, inclusiv roșiile, ardeii, usturoiul se pune într-un anume moment, atunci când se pune și cimbru”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: