VIDEO Clotilde Armand, primarul penal de la Sectorul 1. Mardarovici, PNL: Noi am atenționat de mai multe ori Prefectura

 

Partidul Social Democrat a cerut retragerea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după acuzațiile procurorilor. Diana Mardarovici, consilier general PNL (CGMB), a explicat care este poziția partidului său față de situația actuală din Primăria Sectorului 1.

„Noi, la PNL ,am atras atenția asupra problemelor și neregulilor pe care le face doamna Clotilde Armand încă de aproape 4 ani, atât prin consilierii noștri locali de la Sectorul 1, cât și, la vremea respectivă, prin președintele PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, care acum candidează la Primăria Generală. Recent, prin persoana domnului George Tuță, care este candidatul PNL la Sectorul 1. Pe noi, în PNL, nu ne surprinde deloc ce s-a întâmplat. Noi am atenționat de mai multe ori Prefectura, am scos în spațiul public toate neregulile pe care le-a creat această glumă de primar cu zero realizări. Mie mi se pare trist ce spunea domnul sociolog, că votanții dumneaei nu mai pot fi convinși. Mi se pare trist, de ce vă spun asta, pentru că sună mai degrabă a sectă, a idolatrie, decât a susține un candidat atunci când justiția pune negru pe alb. Da, există fundamente foarte clare că a abuzat legea. Mi s-ar părea normal ca oamenii să-și pună problema ce fel de om susțin mai departe pentru următorii 4 ani. Or, chiar azi vorbeam cu cineva din USR care susținea că până la urmă doamna Armand n-a furat atât de mult ca alții. Or, tot partidul USR, în trecut, a susținut că nu există un furt mare sau un furt mic, din bani publici. Cine fură azi un ou, noi știm foarte bine că va fura mâine mult mai mult și suntem convinși de asta”, a afirmat consilierul general, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Aceasta a adăugat faptul că este surprinzător că votanții unui partid care atâta timp au susținut că nu există loc de îndoială atunci când sunt făcute astfel de acuzații să găsească scuze atât pentru ea, cât și pentru alții.

„Și noi și PSD am susținut fără penali în funcții publice și susținem în continuare doar spunem că acea sintagmă de penal poate fi pusă atunci când s-a pronunțat justiția și nu pur și simplu într-un proces media. Dar USR a susținut ani de zile că de la prima acuzație a unui ales al poporului, acesta ar trebui retras. Și atunci are sens solicitarea PSD să o retragă pe Clotilde Armand”, a mai afirmat Diana Mardarovici.

În ce privește situația de la Sectorul 1, marcat de nerealizări mai degrabă și de acuzațiile primarului care dă vina pe consilieri care nu votează proiectele propuse, liberala spune că adevărul este altul.

„Eu sunt membru la Sectorul 1 chiar de când era președinte domnul Burduja și pot să vă spun un lucru, doamna Armand, dacă ar sta mai mult în ședințele de consiliu, posibil că ar afla că i se votează proiectele care sunt în interesul cetățenilor, însă îi lipsește capacitatea de implementare. Că nu are deloc empatie nici față de copii, nici față de copiii cu dizabilități, nici față de oamenii simpli din sectorul pe care îl reprezintă, și a lăsat gunoiul până la gât ca să se laude că a economisit bani reducând frecvența cu care se face curat – asta e altă temă. Dar noi știm că asta le este caracteristic atât primăriței Clotilde Armand, cât și primarului Nicușor Dan. Niciodată nu e vina lor. Fie e greaua moștenire, fie cineva n-a votat. Chiar dacă o să vă uitați pe procentul de proiecte votate, atunci când colegii mei nu au votat un proiect, acesta a avut probleme de natură legală sau morală. Proiectele care țin de dezvoltare și de investiții, de bursele copiilor, de școli, acestea au fost votate”, a explicat consilierul.

În ce privește un exemplu de proiect pe care consilierii au decis să nu-l voteze din motive morale, Diana Mardarovici a amintit faptul că Armand a propus tăierea cheltuielilor pentru paza în școli. În acest caz, spre exemplu, consilierii au votat, într-adevăr, împotrivă, a explicat diana Mardarovici în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL