VIDEO Daraban, CCIR, întrebat în ce stadiu e proiectul Liniile Aeriene Române: „Electoral!”

daraban
Sursa foto: captură video

 

Invitat miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a anunțat că proiectul Liniile Aeriene Române „este în stadiu electoral”. Oricum, suntem într-o fază foarte înaintată, spune președintele CCIR, care a explicat că mai rămâne doar să se semneze actul constitutiv al societății.

„Proiectul este acum în stadiu electoral. Cred că vom mai vorbi despre acest proiect după alegerile locale. Faptul că în această construcție erau implicate consiliile județene pe aria cărora se aflau aeroporturile – aceste consilii județene la ora actuală sunt în campanie electorală sau cetățenii din consiliile județene, deci nu pot să contez pe ei. Probabil după 9 iunie, când se vor așeza lucrurile și autoritățile locale cel puțin vor fi la locul lor să putem relua discuțiile. Oricum, suntem într-o fază foarte înaintată.

Păi știți bine că i-am adus la Brașov pe toți, știți bine că am adus și avioanele din Cehia, s-a făcut chiar un drive-test. De fapt, vreo două-trei zboruri s-au făcut, inclusiv cu mass-media. Deci au văzut și avioanele, au văzut și operatorul. Rămâne ca dânșii să semneze actul constitutiv al societății, nimic altceva. Să-și ia voturile din consiliile județene, apropo de perioada electorală, să ne înscriem frumos la Registrul Comerțului și să aplicăm, să facem leasingul de avioane. Așteptăm acționarii, să își pună ordine în gândire”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR, în direct la Puterea Știrilor.

Despre proiectul Liniile Aeriene Române

Liniile Aeriene Române, compania care ar urma să fie creată de Camera de Comerț a României și mai multe consilii județene, ar urma să fie operată cu avioane de o capacitate mică, iar fiecare entitate va trebui să participe cu un astfel de aparat.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, reprezentanţii Consiliului Consiliului Judeţean Braşov, dar şi ai altor administraţii judeţene şi locale din ţară au participat miercuri, 13 decembrie, la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, la prezentarea unei aeronave de mici dimensiuni, modelul L 410, cu o capacitate de 19 locuri, produsă de o companie din Cehia, Aircraft Industries (fostă Let Kunovice).

Potrivit informaţiilor producătorului, preţul unei astfel de aeronave porneşte de la 7,5 milioane de euro, asta fără dotări opţionale. Conform prezentării făcute de reprezentanţii producătorului din Cehia, aeronava este una robustă şi poate zbura în condiţii meteorologice dificile, fiind folosită inclusiv pentru curse în Nepal, unde merg numeroşi turişti pentru a urca pe Everest.

Prezentarea acestei aeronave vine în contextul în care 15 consilii judeţene din România au în plan să formeze o structură asociativă care să înfiinţeze societatea comercială pe acţiuni Liniile Aeriene Române, care să opereze curse aeriene regulate interne.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL