VIDEO De ce este Nicușor Dan „o cauză pierdută”. Andrei Caramitru: Este păcat pentru capitala țării

Sursa foto Inquam Photos / Octav Ganea

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Andrei Caramitru a discutat despre primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spunând că  este o cauză pierdută și că este păcat pentru oraș. Caramitru își exprimă îngrijorările privind modul în care Nicușor abordează politica și administrația publică.

„Nicușor Dan cred că este independent politic pentru că vorbește efectiv cu toate partidele și încearcă să negocieze diverse lucruri. Un om politic trebuie să facă și compromisul să reprezinte cumva un anumit consens. Nicușor Dan merge cum vrea el ba chiar până în pânzele albe, nu are niciun fel de capacitate de moderație în direcțiile lui. Cred că este o catastrofă să intre pe scena mare politică și chiar un pericol, pentru că reprezintă o mișcare, dacă vreți talibanică anti-business, ceea ce nu cred că este un lucru bun, dar cred că va rămâne la primărie. Nu va avea majoritate în consiliu. Nu are niciun primar de sector care să fie din zona lui.

El e obsedat de zona asta de urbanism, cam asta e miza lui. Deci el a zis că vrea mai mulți bani de la primăriile de sector și autorizațiile de construcții să fie la mâna lui, deci practic o eliminare a sectoarelor. Treaba asta este un pic utopică pentru că trebuie schimbate toate legile. Dacă se întâmplă toate lucrurile astea el îl va susține pe Ciucă, asta dacă nu candidează chiar el.” a spus Caramitru.

Caramitru a criticat și starea generală a Bucureștiului, subliniind că, deși orașul are un buget combinat de 4-5 miliarde de euro, continuă să arate groaznic .

„Bucureștiul este un oraș extrem de bogat. Vorbim de un buget combinat de 4 sau 5 miliarde de euro, mai mult decât Milano, dar nu vedem nimic cum trebuie, adică orașul arată groaznic. Primarul ar trebui să fie un gospodar, trebuie să aibă grijă de oraș să fie frumos, să curețe drumurile, să se ocupe de STB, ori noi nu o sa avem nimic. Asta s-a întâmplat de exemplu în Sector 1, unde pe modelul ăsta, doamna Clotilde a făcut scandal și nu a avut nici-o sensibilitate cu nimeni în consiliu ori asta a dus la zero investiții timp de patru. Mie mi-e teamă că va fi aceeași scenariu și la nivel de PMB. Nicușor dan este o cauză pierdută și este păcat pentru oraș.” a subliniat Caramitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: