VIDEO Echipa naţională a României, întâmpinată după miezul nopţii de suporteri la întoarcerea de la EURO 2024

Sursa foto: Inquam Photos

Echipa naţională de fotbal a României, care a atins faza optimilor de finală la Campionatul European – EURO 2024, a fost întâmpinată la întoarcerea din Germania de câteva sute de suporteri, prezenţi, miercuri noaptea, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, cantonamentul tradiţional al primei reprezentative.

Fanii îmbrăcaţi în tricouri galbene şi fluturând steaguri tricolore i-au aşteptat pe jucători la poarta bazei sportive, în ciuda orei târzii.


Avionul care a transportat prima reprezentativă trebuia să aterizeze iniţial la ora 23.20, însă din cauza unor probleme tehnice a plecat cu întârziere din Frankfurt şi a ajuns pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni la ora 1.00.

Autocarul echipei naţionale a fost primit cu urale la Mogoşoaia în jurul orei 1:45, fanii scandând „România, România” şi „Suntem mândri de voi”. Jucătorii şi membrii staff-ului tehnic au fost aplaudaţi pe stadionul central al bazei de la Mogoşoaia, iar numele lor au fost scandate în mai multe rânduri.

Căpitanul selecţionatei tricolore, Nicolae Stanciu, le-a transmis celor prezenţi că suporterii români au fost primul şi nu al doisprezecelea jucător al echipei naţionale la EURO 2024.

„Vă mulţumim din suflet pentru susţinerea voastră, am simţit-o, ştim că aţi fost alături de noi. Iar să vă vedem aici aici la ora asta în noapte este totul pentru noi. Observ mulţi copii şi ne bucurăm pentru că vrem să fim modele de urmat pentru copiii României. Ne bucurăm că sunt aici, că ne iubesc şi cresc cu această generaţie şi cu rezultatele pe care le-am obţinut după o lungă perioadă de timp. Voi aţi fost primul jucător al echipei naţionale, nu al 12-lea. Şi pentru asta vă mulţumim”, a afirmat Stanciu.

Selecţionerul Edward Iordănescu, căruia fanii i-au scandat „Edi nu pleca”, a subliniat importanţa susţinerii necondiţionate oferită de suporteri de-a lungul turneului final.

„Eu am emoţii specifice înainte de meci, dar acum emoţiile mă copleşesc mai mult decât înaintea oricărui meci. Vă mulţumesc în numele familiei echipei naţionale, a acestei ‘Generaţii de suflet’. Nici nu vă imaginaţi cât de mult a contat pentru băieţi, pentru noi toţi, suportul vostru. Şi vă asigur că au dat totul pe teren în mod special pentru voi şi pentru copii României. Să dea Dumnezeu ca în viitor, român cu român împreună, să fim puternici şi mândri că suntem români. Şi să credem că atunci când suntem uniţi şi credem în visul nostru întotdeauna avem o şansă în plus”, a precizat Iordănescu.


La Bucureşti au ajuns în această noapte doar 16 din cei 26 jucători care au făcut parte din lotul echipei naţionale pentru EURO 2024. Restul au plecat din Germania direct în vacanţă sau la cluburile de care aparţin şi care au început deja pregătirile pentru noul sezon competiţional.

Suporterii şi-au arătat încă o dată ataşamentul şi susţinerea faţă de fotbalişti, primindu-i cu multă căldură chiar dacă rezultatul ultimei partide, cea cu Olanda (scor 3-0), nu a fost cel aşteptat de ei.

Evoluţiile „tricolorilor” de la EURO 2024 i-au readus pe fani alături de echipa naţională, care nu mai participase la un turneu final de opt ani. Zeci de mii de români au sărbătorit pe stadioanele dar şi pe străzile din Munchen, Koln şi Frankfurt rezultatele naţionalei de la Campionatul European. În acelaşi timp, în principalele oraşe din ţară, Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov sau Galaţi fanii au ieşit pe străzi după ce prima reprezentativă a depăşit faza grupelor la un turneu final după 24 de ani.

Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel, în faţa unei echipe care a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.

Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru ”portocala mecanică”. Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva Turciei.

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).

Următoarele meciuri ale primei reprezentative a României sunt programate în luna septembrie a acestui an. În prima etapă a Grupei C2 din Liga Naţiunilor, ediţia 2024/2025, România va întâlni Kosovo, în deplasare, la 6 septembrie, iar pe 9 septembrie va juca pe teren propriu împotriva Lituaniei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: