VIDEO Gabriel Andronache (PNL): Propunerea lui N. Ciucă de indexare a pensiilor militare, în procedură de urgență

Gabriel Andronache, invitat Puterea Știrilor 12.09

Propunerea legislativă de actualizare a cuantumului pensiilor militare de stat a fost depusă în Senatul României de către Partidul Național Liberal care cere dezbaterea acesteia în regim de urgență.

„Această propunere legislativă a fost elaborată la solicitarea domnului președinte Nicolae Ciucă. A afirmat Gabriel Andronache, deputat PNL. A ținut foarte mult reglementăm această situație inadecvată ce a apărut după abrogarea mecanismului de indexare a pensiilor militare și nepreluarea în noua lege, în 2017”, a afirmat deputatul PNL, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Tot la solicitarea lui Nicolae Ciucă, a subliniat acesta, există un articol care precizează că  indexarea sau actualizarea permanentă nu se aplică demnitarilor care sunt și pensionari militari pe perioada cât exercită funcția de demnitate publică. Din acest moment, spune Gabriel Andronache, grupurile parlamentare vor vota acest proiect de lege, întrucât acesta are susținerea partenerilor de guvernare.

După ce se aprobă în Senat, procedura de urgență, urmează dezbaterea în ritm accelerat în Senatul României și apoi vom avea dezbaterea în Camera Deputaților. Grupul parlamentar PNL, atât cel de la Senat, cât și cel de la Camera Deputaților, vor face tot ceea ce este posibil pentru ca reglementarea să fie adoptată cât mai curând”, a subliniat deputatul PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: