VIDEO Ionuț Stroe (PNL): Partidele din coaliție pot obține o majoritate în Consiliul General al Primăriei Capitalei

În contextul ultimelor date referitoare la candidatura separată la Primăria Capitalei și a recentelor declarații ale lui Nicolae Ciucă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe,  a afirmat că numirea lui Sebastian Burduja este văzută cu optimism în interiorul partidului.

„Pe de o parte, Sebastian Burduja este extrem de bine pregătit, are avantajul tinereții, are avantajul dezinvolturii și are o viziune nouă. Știți foarte bine : este un tip, chiar dacă la o vârstă fragedă, 38 de ani, care a confirmat în toate funcțiile de maximă responsabilitate. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, bucureștenii sunt sau reprezintă un electorat mai degrabă de dreapta. Evident, cu această candidatură încercăm să maximizăm toate șansele și, bineînțeles, toate posibilitățile. Suntem optimiști, chiar dacă recunoaștem, planul ar fi fost altul. Dar atenție, această dinamică electorală, dinamică a ceea ce s-a întâmplat până acum ne-a impus schimbarea de strategie la nivel de București, pentru că în mod evident, atâta timp cât poți să îmbunătățești anumite lucruri, trebuie să iei și decizii politice. Să știți că este un lung șir al deciziilor. Am luat această decizie și considerăm că în felul acesta electoratul de stânga, reprezentat de de PSD, cât și cel de dreapta va fi mobilizat la maximum. E ușor, nedrept, aș putea spune și insuficient. Privești această administrare a Bucureștiului, o capitală europeană doar prin prisma candaturii la președinție, la primărie… Două partide care au forța politică să depășească 50 de procente pot în mod evident să impună, de exemplu, o majoritate în Consiliul General al Municipiului București, care practic este organul decizional, iar executivul e asigurat de primar, care propune”, a explicat Ionuț Stroe.

Acesta a adăugat în continuare că PNL-PSD poate depăși 50 de procente la nivel de București, indiferent dacă partidele coaliției vor candida separat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL