VIDEO Liberalul Fenechiu dă cărțile pe față: „A venit momentul să lămurim anumite lucruri”

Daniel Fenechiu, invitat Puterea Știrilor 25.09

Pe măsură ce se apropie data alegerilor, tensiunile din coaliția de guvernare se înmulțesc. Comentarii, decizii luate unanim fără consultarea partenerilor, acuzații, toate acestea completează tabloul finalului de mandat al actualei guvernări.

„Poate că a venit momentul să punem punctul pe i și să lămurim anumite lucruri, pentru că dacă Partidul Social Democrat își dorește asta, nu e rău. Românii cred că este bine să știe. O să încep prin legea al cărei inițiator sunt împreună cu liderul de grup Gabi Andronache, propunerea fiind asumată de liderii de grup tocmai datorită faptului că este o propunere a grupurilor parlamentare”, a afirmat Daniel Fenechiu, referindu-se la ultimul scandal legat de acordul privind candidatura președintelui la alegerile parlamentare.

Este vorba despre o inițiativă de anul trecut, a explicat senatorul PNL, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, când, într-un set de modificări legislative la codul electoral figura și propunerea privind acordul ca președintele în exercițiu să poată candida la alegeri dacă este pe finalul mandatului.

„Între timp au venit alegerile locale, dezbaterile pe comasare, necomasare, mutarea prezidențialelor în septembrie. Timpul a trecut și la începutul lunii septembrie am luat decizia să promovăm în procedură parlamentară această inițiativă, pornind de la premiza anunțată publică, că va avea susținerea majorității, adică a coaliției. O bună bucată de vreme, toți comunicatorii PSD au spus: domnule, nu știu cât e de în regulă, dar, în ultimă instanță, românii sunt cei care trebuie să decidă. (…) Iată că la sfârșitul săptămânii trecute vine avizul consiliului legislativ, unde domnul președinte Iordache, pe lângă avizul favorabil cu observații, (…) spune că legislația actuală îi permite actualului președinte să candideze, prin urmare n-ar mai fi nevoie de o modificare legislativă. Aserțiunea este preluată domnul Marcel Ciolacu, care o vântură vreo două zile în spațiu public, după care ne anunță că decizia PSD va fi luată într-un consiliu.  După care iese domnul Marcel Ciolacu glorios și ne spune: nu dăm o lege pentru un singur om”, a mai afirmat Daniel Fenechiu.

Însă, explică senatorul PNL, nu este vorba despre o lege pentru un om, ci despre una care se referă la un președinte care să aibă dreptul, la final de mandat, să-și depună candidatura fără să-și dea demisia și fără să facă acest lucru din poziția de independent, ci din partea partidului care l-a adus la putere.

„Faptul că ne gândim să restabilim această situație care a funcționat și acum 20 de ani și acum 28 de ani și care este o vocație constituțională, este interpretată astăzi ca și cum ar fi o lege pentru un singur om”, a subliniat Daniel Fenechiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: