VIDEO Nicolae Ciucă: Marcel Ciolacu își dorește să intre în turul doi cu un promotor al retoricii Rusiei

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă îi acuză pe principalii săi contracandidați că ar face jocurile Rusiei. Liderul PNL a vorbit despre ingerințele Rusiei în alegerile din Republica Moldova, ocazie cu care a declarat că „în momentul de față, trebuie să li se explice oamenilor că nu există altă variantă decât cea a libertății și a democrației, prin care cetățenii să poată lua decizii corecte, fără a fi influențați de anumite demersuri, cum a fost cel al Curții Constituționale“.

Întrebat de unde provine suspiciunea că atât Curtea Constituțională, cât și Marcel Ciolacu ar acționa sub influența Federației Ruse, Ciucă a răspuns: „Au fost numeroase poziționări ale lui George Simion care au urmat linia retoricii rusești. Eu cred că, în acest moment, putem recunoaște aceste lucruri, iar nu este deloc lipsit de relevanță să observăm că, dacă Marcel Ciolacu își dorește să intre în turul doi cu un promotor al retoricii Rusiei…

Candidatul care intră în turul doi ar asigura o revitalizare și un optimism al electoratului, astfel încât să vedem un AUR consistent în Parlament. Cum credeți că va arăta scena politică cu un purtător de cuvânt al mesajului Rusiei în Parlamentul României? Cred că trebuie să discutăm deschis și să evaluăm toate efectele și consecințele unei astfel de opțiuni.”

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar avea vreun interes de a sprijini interesele Federației Ruse, Ciucă a spus că el este condus de interesul propriu, dar promovarea lui Simion pentru turul doi înseamnă promovarea intereselor Moscovei. „Marcel Ciolacu a acționat în interesul său propriu, ceea ce este de înțeles. Însă dorința de a intra cu Simion în turul doi este și dorința Rusiei. Intrarea lui Simion în turul doi ar însemna un AUR mai puternic. Nu este lipsit de importanță cine câștigă. Și nici nu putem fi siguri de acest lucru. Uitați-vă la sondajele Sociopol, care îl plasează pe Ciolacu la 26%, mult sub scorul partidului. Acesta este un indiciu că ar putea exista un transfer de voturi, astfel încât Ciolacu să susțină această variantă”, a spus Ciucă .

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: