VIDEO „Salvatorii României”. Lista politicienilor certați cu legea – Alianța Dreapta Unită

Foto captura video Youtube

 

Vlad Voiculescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor, Cătălin Drulă și-a mărit averea cu 3 milioane de dolari în doar opt luni cât a fost ministru al transporturilor; Claudiu Năsui, multimilionarul cu legături la serviciile secrete, care s-a îmbogățit din afaceri cu armament; Vlad Botoș, milionarul USR care este de acord cu faptul că bărbații pot naște; Dan Barna fraudă și conflicte de interese cu fonduri europene; Allen Coliban, urmărit penal pentru spălare de fonduri publice prin intermediul diverselor festivaluri; Clotilde Armand, urmărită penal pentru favorizarea unor persoane în formă continuată. Aceasta este multimilionară în euro. Cristian Ghinea s-a îmbogățit din afaceri cu banii partidului. Firma lui Ghinea a avut încasări record în 2022. Lucian Viziteu, urmărit penal de DNA în dosarul apartamentul; Dominic Fritz, milionar cu vilă de sute de mii de euro și fără loc de muncă în România; Ștefan Florescu, acuzat de legături cu Clanul Sportivilor, care este fruntaș pe lista Alianței Dreapta Unită la Consiliul General București.

Vlad Voiculescu stă la masă cu mafia Big Pharma, căreia i-a dat 1 mld. €

Vlad Voiculescu stă la masă cu mafia Pharma, căreia i-a dat 1.000.000.000 euro, ilegal? Acesta este urmărit penal pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID.

Foarte interesant este însă faptul că, deși este urmărit penal în momentul de față, Vlad Voiculescu și-a găsit un loc foarte eligibil pe lista de la europarlamentare.

Investiţiile lui Drulă se ridică la peste 13 mil. lei

Potrivit unui articol din ZF, Cătălin Drulă, preşedintele USR şi fost ministru al transporturilor, avea deţineri în lei, euro şi dolari în fonduri de investiţii, pensii private şi ETF-uri (fonduri tranzacţionabile) în valoare de aproximativ 772.500 de lei la 13 iunie 2023, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din declaraţia de avere şi a cursului de schimb valutar curent.

Totodată, deputatul mai are obligaţiuni în dolari emise de statul român în valoare de 215.909 dolari (959.000 de lei), conturi curente şi depozite bancare, acţiuni listate româneşti, precum Evergent Investments (8.000 de lei), Transelectrica (940 lei), Transgaz (7.047 lei), Banca Transilvania (3.165 lei) şi BRD (1.497 lei), dar şi americane, cum ar fi Bank of America (6.465 dolari) şi Intel (44.049 de dolari).

Cătălin Drulă deţine acţiuni Zipline International în valoare de 2,5 mil. dolari (circa 11,1 mil. lei). Zipline este o companie care proiectează, produce şi exploatează sisteme automate de livrare (drone) pentru retail, guverne, mărci globale şi sisteme de sănătate din SUA, potrivit Bloomberg.

În total, investiţiile lui Drulă se ridică la circa 13 mil. lei, arată calculele ZF. Cătălin Drulă are o indemnizaţie de 140.077 de lei pe an pentru fotoliul din Camera Deputaţilor, ceea ce înseamnă aproximativ 11.670 de lei pe lună. În declaraţia de avere apar şi venituri din investiţii, precum dobânzi la depozite şi obligaţiuni, dividende încasate sau transfer de titluri de valoare.

Legăturile incredibile ale liderului USR, Claudiu Năsui

După afacerile dubioase ale lui Dan Barna finanțate din fonduri europene, acum ies la iveală alte legături incredibile ale liderului USR, Claudiu Năsui.
Potrivit publicatiei, Capital, tatăl parlamentarului este Dorel Năsui, un om de afaceri cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro, clădită în domeniul comunicaţiilor în Statele Unite, ţară în care a reuşit să plece înainte de 1989, fără ca niciuna dintre rudele rămase în ţară să intre în vizorul Securităţii comuniste. Numele lui Dorel Năsui este legat de afacerea „Motorola”, prin care statul român a fost prejudiciat în anii 90 cu peste şase milioane de dolari.

Și unchiul lui Claudiu Năsui, Simion Năsui este partener de afaceri cu tatăl deputatului și deloc străin de afacerea Motorola.

Dorel Năsui este proprietar alături de familie peste grupul de firme American International Radio (AIR – Airadio – Ageximco), specializat în comunicaţii de tip radio şi servicii de tip GPS (global positioning systems). Tatăl actualului deputat USR Claudiu Năsui este pasionat de istorie şi de fly fishing (pescuitul la muscă). De asemenea, deţine un magazin cu articole pescăreşti în Chicago, conform Forbes.

În afară de businessul principal cu birouri, subsidiare, reprezentanţe şi parteneri în peste 60 de ţări, inclusiv în Statele Unite ale Americii şi în România şi cu afaceri de peste 100 milioane de euro, familia Năsui mai are investiţii în depozite de mărfuri generale şi frigorifice, în diverse spaţii comerciale precum şi în agricultură şi în pescuit.
Printre principalii clienţi şi parteneri ai firmelor lui Dorel Năsui se numără ministere de Interne, ministere de Apărării, Organizaţia Naţiunilor Unite, US Army, poliţii, aeroporturi, Gazprom, LukOil, Sprint (al treilea operator de telefonie mobila din SUA, cu 54 de milioane de abonaţi).

Familia deputatului Claudiu Nasui conduce firma Ageximco care în ultimii ani a câștigat peste 600 de licitații cu diverse companii și autorități ale statului. Din datele publicate în SICAP, platforma publică de achiziții publice, firma Ageximco este abonată la contracte cu statul. Apele Române, Romgaz, Complexul Energetic Turceni și Metrorex sunt doar o mică parte dintre instituțiile care au lucrat între 2011 și 2020 cu firma familiei parlamentarului Năsui.

Firma familiei Năsui a fost implicată în celebra „afacere Motorola”, prin care statul roman a fost prejudiciat cu sașe milioane de dolari.

Vlad Botoș a votat la Bruxelles că „bărbații pot naște”

 Raportul Matic (care se refera la accesul la sănătate și educație sexuală pentru femei și minorități sexuale) considerat toxic de majoritatea oamenilor, deoarece acesta ar permite, de fapt, bărbaților să nască și ar schimba paradigma în privința drepturilor omului în Uniunea Europeană, a reuşit să treacă in PE, cel mai probabil cu ajutorul unor grupuri care au un anumit interes în domeniul respectiv. A trecut şi cu ajutorul arădeanului Vlad Botoş care a votat pentru la ordinul lui Dacian Cioloş.

Cu toate că în spaţiul public aceştia încearcă să promoveze ideea că este un fake-news faptul că bărbaţii pot naşte, prevederea din Raportul Matic îi contrazice clar:

„Întrucât, în anumite circumstanțe, bărbații transgen și persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate și ar trebui, în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen”, se arată în raport.

Este o nouă gafă a lui Vlad Botoş care a fost criticată puternic în spaţiul public, asta după votul care oferea un prima pas către autonomia Ţinutului Secuiesc. Internauţii au comentat că această prevedere este una degradantă pentru societate şi nu au evitat să taxeze politicienii care au votat această măsură. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm cât va mai dura până aceste teme vor ajunge şi în discursul politicienilor USRPLUS şi din Parlamentul României ţinând cont că la Bruxelles s-a dat deja tonul.

Dan Barna fraudă și conflicte de interese cu fonduri europene

Reamintim ca DNA a deschis dosar penal în cazul Dan Barna, în urma dezvăluirilor publicate de Rise Project. În primă fază, urmărirea se face in rem (asupra faptei, nu a persoanei -n.r.). Procurorii anchetează o posibilă fraudare a fondurilor europene. DNA Alba făcuse deja cercetări asupra speței, dar a clasat dosarul.

Barna a pierdut între timp șefia partidului, este vicepreședinte și locul 1 pe lista de candidați la europarlamentare.

”În cursul lunii noiembrie 2023, în dosarele penale care priveau modalitatea de implementare a proiectelor POSDRU 135/5.2/S/125782 – „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” și POSDRU/168/6.1/S/144808 – „SES-am deschide-te” procurorii anticorupție au dispus soluția clasării.

Allen Coliban, urmărit penal pentru spălare de fonduri publice 

Primăria condusă de Allen Coliban, edilul USR care candidează pentru un nou mandat la conducerea Brașovului, a contractat, recent, construcția unei parcări care să gestioneze accesul auto în zona clădirii primăriei. Totul automatizat, informatizat, monitorizat video, cu posibilitatea recunoașterii numerelor de înmatriculare și a gradului de ocupare a locurilor de parcare. Pentru asta, a fost angajată o firmă, care va primi 120.000 de euro și care este abonată la contractele municipalității. Pe de altă parte, la Timișoara, primarul USR Dominic Fritz este pus și el pe investiții. Primăria vrea să cheltuiască 100.000 de euro pentru a-și monta un sistem de turnichete, pentru monitorizarea fluxului de vizitatori și pentru „buna gestionare a angajaților”.

Încă din 28 martie,Primaria anunța, pe SEAP, că vrea să contracteze furnizarea unui sistem de parcare automatizat, care să deservească clădirea instituției, la care se adaugă dotări conexe, realizări de lucrări civile, instalarea și montajul. „Acest sistem va avea rolul asigurării controlului accesului în parcarea primăriei”, se arată în anunțul citat.

Municipalitatea susține că „necesitatea acestei achiziții a rezultat din nevoia de a realiza accesul controlat și supravegheat în parcarea instituției”.

Pentru achiziția acestui sistem, primăria condusă de Allen Coliban a pus la bătaie un buget de 500.720 de lei fără TVA și a organizat o procedură simplificată de selecție de oferte, la care s-a înscris un singur agent economic, cu care, la data de 15 mai 2024, Primăria Municipiului Brașov a încheiat contractul 209/2024, la o valoare finală negociată de 494.233,75 de lei fără TVA, respectiv de 588.138,2 lei cu TVA inclusă (120.028,2 euro).

Furnizorul, contracte pe bandă rulantă cu municipalitatea

Firma care și-a adjudecat acest contract se numește SC Flash Lighting Services SRL și este o companie abonată la banii publici ai Primăriei Municipiului Brașov. În baza de date a SEAP, există cel puțin 11 contracte încheiate de când Allen Coliban și-a preluat mandatul de edil al orașului, a căror valoare se ridică la 129.844.663,5 lei cu TVA inclusă (26.498.910,9 euro).

În 9 mai 2023, Flash Lighting Services SRL a primit, împreună cu o altă companie, un contract de 29.468.500 de lei fără TVA, pentru proiectarea și implementarea unui sistem centralizat de monitorizare și control al traficului. În 10 mai 2023, firma în cauză a mai primit un contract de 10.936.454,3 lei fără TVA, pentru reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public în municipiul Brașov. Anterior, a mai fost parafat un acord-cadru de 6.917.346 de lei fără TVA pentru întreținerea, refacerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice pentru semnalizarea traficului.

În 8 decembrie 2022, compania în cauză a mai primit de la Primăria Brașov un contract de 9.210.879,6 lei fără TVA pentru furnizarea de echipamente și execuția lucrărilor de instalare a sistemului de supraveghere video. La 21 noiembrie 2022, între cele două entități a fost parafat un contract în valoare de 5.199.996 de lei fără TVA pentru realizarea iluminatului pârtiei de schi Lupului și Drumul Albastru din Poiana Brașov. În 28 octombrie 2022, SC Flash Lighting Services SRL a mai primit un contract de 25.932.234,4 lei fără TVA pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Brașov. Contracte similare au mai fost încheiate în 3 decembrie 2021 (9.806.485 de lei fără TVA) și în 3 decembrie 2020 (9.619.297,41 de lei fără TVA). În 2 noiembrie 2022, Primăria Brașov a atribuit aceleiași companii un contract de 852.256,6 lei fără TVA pentru elaborarea proiectului tehnic, furnizarea și instalarea echipamentelor de iluminare stradală în cartierul Stupini. Au mai fost parafate contracte pentru reabilitarea iluminatului la Arena Sala Sporturilor Brașov (251.056,4 lei fără TVA) și la Arena Patinoarului Olimpic Brașov (419.405,2 lei fără TVA).

Dominic Fritz a aruncat banii cetățenilor pe contracte de promovare

Dominic Fritz conduce Primăria Timișoara de 4 ani și nu a realizat niciun proiect important pentru oraș. Primarul USR a preluat 42 de proiecte cu finanțare europeană de la Nicolae Robu și a finalizat doar 6, iar restul banilor europeni i-a pierdut pentru că nu a finalizat lucrările. Timișoara a rămas în urma altor orașe chiar și la capitolul turism.

Timișoara a fost Capitala Europeană a Culturii în 2023, însă orașul nu a atras nici un număr mare de turiști, nici investiții importante. Dominic Fritz a ratat această mare oportunitate pe care a avut-o Timișoara și a blocat dezvoltarea orașului.

Milioane de euro în promovare
Primăria condusă de Dominic Fritz a plătit milioane de euro pentru promovarea evenimentelor culturale. Primarul USR a plătit mai multe companii pentru relații publice și publicitate, însă totul s-a dovedit un eșec cu un număr atât de mic de turiști.

Dominic Fritz a aruncat banii cetățenilor pe contracte de promovare, deși nu avea ce să promoveze. Primarul USR nu a reușit să convingă niciun artist important să vină la Timișoara. În lipsa unor evenimente importante, turiștii au preferat să evite Timișoara.

Orașul controlat de Dominic Fritz a pierdut 60% din fondurile europene și administrația USR nu a fost capabilă nici măcar să finalizeze proiectele pe care le-a preluat de la fostul primar Nicolae Robu. Timișoara nu are niciun proiect important după 4 ani cu Dominic Fritz și a pierdut competiția cu celelalte mari orașe din România care se dezvoltă mult mai repede, precum Oradea sau Cluj.

În 2024, Fritz vrea al doilea mandat de primar, deși orașul are numeroase probleme nerezolvate. Timișorenii s-au săturat de administrația USR și de dezastrul din ultimii 4 ani. Timișoara condusă de primarul USR a demonstrat că nu poate ține pasul cu celelalte orașe din țară.

Cristian Ghinea, profit de 90.000 euro/an

Cristian Ghinea este plătit de USR pentru servicii de consultanță, deși este în conducerea partidului. PS News a scris încă de la începutul anului că fostul ministru USR a pregătit terenul cu ajutorul firmei Thinking Ahead Research And Consultancy SRL pentru a încasa bani de la partid pentru contracte de consultanță politică. Firma condusă de Ghinea are zero angajați și un singur administrator – fostul ministru al fondurilor europene. Prin această firmă, Ghinea a băgat în buzunare peste 260.000 de lei în 2022, bani pe care partidul îi primește din subvenții.

În ianuarie 2023, Ghinea și-a mărit contractele și a primit 29.437,09 lei, în februarie 29.286,05 lei, în martie 30.728,33 lei, în aprilie a ajuns la 30.728,33 lei, iar în mai 30.919,50 lei (circa 6.300 de euro), arată datele de pe transparentasg.usr.ro. Doar în primele 5 luni din 2023 a băgat în buzunare 150.000 de lei (30.000 de euro), iar 2023 se anunță a fi un an mult mai bogat pentru fostul ministru USR. În doar un an, contractul lui Ghinea a crescut cu 1.000 euro/lună.

Ștefan Florescu (PMP) ocupă locul 3 pe lista candidaților Alianței Dreapta Unită (ADU) la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului București. Înainte de a ajunge la PMP, Florescu a fost membru al Partidului Conservator, fondat de Dan Voiculescu, și a ocupat postul de consilier personal al lui Cristian Popescu Piedone în perioada 2008-2009, potrivit CV-ului său.

Reamintim că, în 2012, Stefan Florescu era director al Administratiei Pietelor din Sectorul 4 si candidat independent la fotoliul de edil al Sectorului 6. Potrivit articlolelor de presa de atunci,  acesta a luat bani cu camata ca sa pozeze in binefacatorul nevoiasilor. Datoriile sunt uriase si doar o functie publica cu buget considerabil mai poate sa acopere gaura. Numit in functia de administrator al pietelor din Sectorul 4 de primarul Cristian Popescu Piedone, Florescu si-a atras de partea sa nucleul fondator al Clanului Sportivilor. El a impartit favorurile in piete si cea mai simpla cale de colectare era sa-i lase pe vechii vatafi sa-si stranga in continuare partea si sa cotizeze. Asa a si facut si a castigat simpatia si sustinerea interlopilor din Sectorul 4.

Clotilde Armand, urmărită penal, deține terenuri, case și acțiuni de peste un milion de lei

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal, potrivit unui comunicat oficial. Clotilde Aramand deține terenuri, case și acțiuni de peste un milion de lei.

Potrivit CV-ului său, Clotilde Armand are un Master of Science, Massachusetts Institute of Technology, SUA. Ea a fost angajată de mari companii:

Martie 2017-iunie 2019: Director Dezvoltare pentru Europa la Egis, companie franceză de inginerie civilă cu 14.000 angajați și 1 miliard euro cifră anuală de afaceri
Sept. 2013- martie 2017: Director General pentru filialele Egis România, Bulgaria și Moldova
Sept. 2010-aug. 2013: Director pentru Inovație, GDF SUEZ (Engie), Paris
Oct. 2007-aug. 2010: Director al Distrigaz Distribuție pentru regiunea București, 1.700 subordonați direcți
Ian. 2005- sept. 2007: Director IT pentru Distrigaz Sud; 200 de ingineri în subordine
2002-2004: Manager al domeniului de dezvoltare “Sisteme” al Airbus A380 (buget 1 miliard euro), coordonând peste 1000 de ingineri în Franța și Germania
Timp de doi ani a fost eurodeputat
Clotilde Armand deține 12 terenuri, două case și două apartamente și a investit în titluri de stat, în acțiuni. Are deschise conturi bancare. Cel mai mult a investit în titluri de stat: 2.000.000 lei.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, marţi, că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă primarul Sectorului 1 pentru cinci fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Clotilde Armand este urmărită penal
Potrivit unui comunicat al PJS1 transmis, AGERPRES, procurorii notează în ordonanţă că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului „îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie „, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

De asemenea, anchetatorii precizează că suspecta ar fi semnat o dispoziţie, prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022, în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: