VIDEO V. Ionaș, sociolog: Cătălin Cîrstoiu va trebui să fie prezent public, să vină cu mesaje, puncte de vedere

Coaliția de guvernare a anunțat astăzi candidatul comun pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale din vară. Despre șansele medicului Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, notorietate, lipsa acesteia  și posibilitatea de a o transforma într-un avantaj, a vorbit astăzi, la Puterea Știrilor, sociologul Vladimir Ionaș.

„Doamna Firea era în situația în care avea o notoritate de 100%, deci posibilitatea de creștere a domniei sale era destul de limitată. Pe de altă parte, domnul Burduja n-avea o notorietate la fel de mare, dar avea un potențial de creștere. În aceeași situație este dl. Cîrstoiu, chiar mai mult. Notoritatea domniei sale este foarte mică. De cele mai multe ori, creșterea notorității sau gradul ridicat de notoritate nu se transformă neapărat în favorabilitate sau în vot. Depinde foarte mult aici de domnia sa. Cele două partide, prin echipele de comunicare, prin strategia pe care o vor dezvolta, vor reuși probabil să crească nivelul, gradul de notorietate, dar notorietatea nu înseamnă favorabilitate. Favorabilitatea o poate câștiga doar dl. Cîrstoiu. Va fi nevoie să fie prezent în spațiul public, în dezbaterea publică, să vină cu mesaje, să-și expună punctul de vedere și vom vedea dacă va reuși să transforme notorietatea în favorabilitate și, ulterior, în intenție de vot”, a explicat specialistul.

Acesta a adăugat, în continuare, că este foarte important cum va reuși candidatul coaliției să dezbată, să argumenteze, să se prezinte față de contra-propunerile pe care le vor avea ceilalți doi în campania electorală.

„Va fi o perioadă extrem de interesantă, în care cele două partide la nivel de Capitală, cele două organizații București, PNL și PSD vor avea de dat un test extrem de important. (…) Cred că obligația ca dl. Cîrstoiu să devină un candidat serios, cu șanse reale, este a partidelor la nivel național, nu a organizațiilor la nivel de București” a subliniat Vladimir Ionaș.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: