Vot decisiv al parlamentarilor pentru stabilirea şefilor AEP şi CNA. Cine sunt candidaţii

Deputati, voteaza in timpul sedintei Plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului în care Guvernul îsi angajeaza raspunderea pe un program politic, in Bucuresti, marti, 11 martie 2014.. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, în şedinţă comună pentru numirea şefului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi a unui consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 13,00.

În 11 ianuarie 2023, Constantin-Florin Mituleţu-Buică a înaintat celor două Camere ale Parlamentului demisia sa din funcţia de preşedinte al AEP.

Comisiile parlamentare juridice i-au avizat favorabil, în 20 februarie, pentru această funcţie pe Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR, şi pe Toni Greblă, propus de PSD, plenul urmând să decidă prin vot secret cu buletine.

De asemenea, în 5 decembrie 2022, plenul Parlamentului a decis revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă.

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil candidatura Cameliei Pricopie pentru această funcţie, plenul urmând să decidă şi în acest caz prin vot secret cu buletine.

Plenul Parlamentului urmează să se pronunţe prin aceeaşi procedură şi în cazul candidaturii Monicăi Gubernat pentru postul de preşedinte al CNA, scrie agerpres.ro.

Totodată, pe ordinea de zi a şedinţei comune se mai află informări din partea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea forţelor şi mijloacelor Armatei României şi ale Ministerului Afacerilor Interne care sunt trimise la misiuni şi operaţii în afara teritoriului naţional în anul 2023 şi la aprobarea intrării, staţionării şi desfăşurării de operaţiuni pe teritoriul României a detaşamentului spaniol de aeronave multirol pentru a executa misiuni în cadrul activităţilor de vigilenţă sporită ale NATO.

Un alt punct pe agenda şedinţei comune este numirea lui Vasile Dîncu în funcţia de preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: