Vremea extremă a făcut ravagii în România

vijelie ploaie fulger
Foto: ISU

Vremea extremă a făcut ravagii în ţară. Vijeliile, grindina şi vântul puteric au afectat mai multe zone din ţară.

A fost prăpăd în sud vestul ţării unde o furtună care a durat o oră, a adus rafale puternice de vânt, grindină şi descărcări electrice.

În comuna Lăpușnicu Mare, vijelia de cod portocaliu a rupt un copac din rădăcină care apoi a căzut peste acoperişul unui bloc şi a blocat o stradă, iar ţiglele mai multor case au fost luate de vânt.

În Gorj, cel mai mare spital a fost inundat după ce sistemul de evacuare a apei de pe acoperis nu a mai facut faţă.

Timp de aproape o oră, vijeliile, grindina şi vântul puternic au făcut prăpăd în Caraş Severin. Mai multe zone au fost lovite de furtuna de cod portocaliu. Apa a intrat prin acoperișul unui bloc de locuințe sociale.

Echipele furnizorului de energie electrică au sistat alimentarea blocului pentru a evita orice pericol.

Din cauza vremii extreme probleme au avut şi şoferii, după ce drumul judeţean 582 a fost acoperit cu grindină.

Vijeliile au inundat şi cel mai mare spital din Gorj. Problemele au apărut dupa ce una dintre conductele de pe acoperişul clădirii s-a înfundat, aşa că apa a ajuns în saloane şi pe holuri. Angajaţii au fost nevoiţi să aşeze găleţi de plastic pe jos.

„Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie. De asemenea, nici pacienţii nu au fost afectaţi, deoarece această sală nu a fost folosită. De gardă erau cei de la Secția Chirurgie Generală 2 și toate intervenţiile chirurgicale au fost efectuate în sălile de operaţie de etajul 3 aferente acestei Secţii”, a declarat Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL