METEO Vremea se schimbă radical. Când ajunge în România un nou val de aer polar

vremea / meteo
Sursa foto: Anton Darius / Unsplash

Deși temperaturile vor crește până la 28-29 grade Celsius sâmbătă, ca într-o veritabilă zi de vară, de duminică vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță o răcire accentuată, începând cu nordul țării, pentru ca de luni, 16 octombrie, valul de aer polar să cuprindă toată România.

De duminică se poate observa o prăbușire de aer rece care va determina o răcire a vremii în regiunile nordice și nord-vestice iar la începutul săptămânii următoare, în toată țara. Duminică seara se va răci și vor veni și ploile. Mare atenție, la început în jumătatea nordică, apoi și în celelalte regiuni, vorbim de averse și descărcări electrice, posibil și cantități mai importante de apă. Iar de săptămâna viitoare se răcește în toată țara”, a explicat, la Antena 3 CNN, meteorologul Alina Șerban.

Va fi deosebit de cald

Sâmbătă, 14 octombrie, vremea va fi deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 și 28 grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 2 grade. Spre sfârșitul nopții se va înnora treptat și în nord-vest, unde izolat va ploua slab, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În București, temperatura maximă va fi de 26…28 grade, iar cea minimă de 10…13 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL