Zeci de percheziţii în cinci judeţe, într-un dosar de trafic de migranţi

Polițiști
Sursa foto: Facebook

Zeci de percheziţii au loc luni dimineaţă, în judeţele Arad, Bihor, Brăila, Dolj şi Vrancea, într-un dosar de trafic de migranţi, 43 de persoane urmând să fie duse la audieri. Migranţii ar fi fost racolaţi, în principal, din Bucureşti şi Timişoara, din rândul celor care deţin permise de şedere/vize de muncă, iar ţările de destinaţie erau Italia, Austria sau Germania.

”La această oră, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad, Bihor, Brăila, Dolj şi Vrancea, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. De asemenea, sunt puse în executare 43 de mandate de aducere”, anunţă luni IGPR.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2023-ianuarie 2024, 30 de persoane, cetăţeni români şi străini, ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de beneficii financiare, prin săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Migranţii ar fi fost racolaţi, în principal, din municipiul Bucureşti şi Timişoara, din rândul celor care deţin permise de şedere/vize de muncă şi ar fi fost adăpostiţi în municipiile Timişoara, Arad şi Oradea, până în momentul în care s-ar fi organizat trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinaţia finală Italia, Austria sau Germania. În cauză, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: