Zelenski anunţă că l-a schimbat pe comandantul Forţelor pentru Operaţiuni Speciale

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat vineri seara, în discursul către compatrioţi, că l-a înlocuit pe comandantul Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei şi a spus că aşteaptă „cu nerăbdare” noi rezultate de la noua conducere.

„Am făcut o înlocuire în structura de comandă a Forţelor Armate ale Ucrainei – l-am numit pe colonelul Serhi Lupanciuk în funcţia de nou comandant al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei. Este un ofiţer cu experienţă – un ofiţer de luptă, comandantul potrivit şi o persoană care poate adăuga mai multă putere forţelor noastre pentru operaţiuni speciale. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem noi rezultate”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în mesajul transmis compatrioţilor vineri seara.

El a precizat că generalul Viktor Horenko, care a comandat până acum Forţele pentru Operaţiuni Speciale, va continua să îndeplinească sarcini speciale în cadrul Serviciului de Informaţii al apărării din Ucraina, serviciu condus de generalul Kirilo Budanov.

Înlocuirea comandantului pentru operaţiuni speciale vine în condiţiile în care la Ministerul Apărării au intervenit o serie de schimbări după numirea unui nou ministru, în septembrie, în persoana lui Rustem Umerov, care l-a înlocuit pe Oleksii Reznikov, instituţia pe care o conducea – nu şi el personal – fiind implicată într-o serie de scandaluri de corupţie.

Luna trecută, Volodimir Zelenski l-a înlocuit şi pe comandantul Forţelor de Apărare Teritorială ale Ucrainei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL