Comisioanele bancare, afișate pe ecranele bancomatelor

Românii ar putea fi informați „la centimă” în legătură cu comisioanele pe care le achită băncii când retrag bani de la ATM sau fac alte operațiuni, cum ar fi transferurile sau plățile de facturi.

Un proiect de ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului ar putea revoluționa relația dintre posesorii de carduri și bănci. ANPC propune transparentizarea costurilor pe care banca le percepe clienților cu carduri pentru operațiuni, scrie evz.ro

Mai precis, odată ce clientul vrea să consulte soldul sau să retragă bani de la bancomat, unitatea bancară ar putea fi obligată ca, pe ecranului aparatului, să afișeze și costurile pe care trebuie să le achite. „Ordinul reglementează obligațiile prestatorilor de servicii, care efectuează operațiuni de plată prin intermediul cardurilor de debit și a cardurilor de credit la terminalele ATM, de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor”, scrie în proiect.
Mai precis, „în cazul în care proiectul va fi aprobat, pe ecranul video al monitoarelor specifice terminalelor ATM, vor fi înscrise, în ordinea operațiunilor efectuate de către consumator, toate informațiile legate de costurile tranzacției (în sumă exactă)”, scrie în proiectul ANPC.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: