Turist rus, arestat pentru escaladarea Podului Brooklyn din New York

Un turist rus care a urcat pe Podul Brooklyn din New York pentru a face poze cu telefonul mobil a compărut luni în faţa justiţiei şi a fost plasat în detenţie, a anunţat o sursă judiciară.

Iaroslav Kolşin, în vârstă de 24 de ani, purtând pantaloni scurţi, o cască şi un rucsac, a urcat până în vârful podului duminică la prânz, cu ajutorul unor cabluri. El a făcut poze de pe unul dintre cele două turnuri ale podului, cu telefonul mobil, după care a coborât fără probleme.

Însă un poliţist a dat alerta, văzându-l în timp ce se căţăra, i-a transmis semnalmentele şi a cerut o intervenţie aeriană şi maritimă.

Poliţia a precizat că tânărul nu a produs nicio pagubă şi că nimeni nu a fost rănit.

Rusul a fost reţinut pe loc şi a fost acuzat de punerea în pericol a celorlalţi, obstrucţionarea administraţiei, încălcarea proprietăţii şi tulburarea ordinii publice. Aceste acuzaţii i-au fost comunicate luni, într-o audiere, în cartierul Brooklyn.

O cauţiune în sumă de 5.000 de dolari a fost stabilită pentru eliberarea tânărului, dar nu a fost plătită până luni seara, iar rusul, venit la New York într-o călătorie organizată, se pregătea să petreacă a doua noapte în detenţie.

O nouă audiere a fost stabilită la 29 august.

sursa: mediafax

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: