VIDEO 700 de chitariști au cântat sincron la Sibiu alături de Vintilă, Imre și Bertzi. Mesajul ministrului Culturii

Sibiu chitara
Sursa foto: Raluca Turcan

Unele dintre cele mai cunoscute formații de rock și folk, precum Vama, Bucovina, Antract și Alternosfera, au concertat la Sibiu, fiind acompaniate de peste 700 de chitariști.

Totul s-a petrecut în cadrul evenimentului „Guitar Meeting”, festivalul chitariştilor din România, care se desfășoară în perioada 15-17 septembrie, la Muzeul Astra din Sibiu.

Cei peste 700 de chitariști au exersat un an pentru a cânta două ore la unison un playlist alcătuit din 18 melodii folk-rock românești și internaționale. La acest eveniment de tip festival au fost prezenți și celebrii artiști Mircea Vintilă, Emeric Imre și Ducu Bertzi, conform mesageruldesibiu.ro.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă că muzica face punte între minte şi suflet.

”Muzica face punte între minte şi suflet! Sute de oameni au pus mâna pe chitară, au atins corzile la unison, în cadrul celui mai ambiţios proiect al Asociaţiei Culturale Play – Concertul MANIFEST. Peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinţii lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educaţie culturală şi artistică ale asociatiei”, a scris, duminică, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ministrul Culturii afirmă că işi aminteşte cu drag despre studiul muzicii.

”Studiul muzicii, orele de repetiţii, emoţia prezentării unei melodii în faţa publicului, bucuria unui rezultat remarcabil obţinut alături de colegi şi profesori sunt momente pe care mi le amintesc cu drag şi care au avut o contribuţie esenţială în formarea mea ca adolescent. Asocierea dintre bucuria muzicii şi programele educaţionale colaborative reprezintă un pilon esenţial pentru dezvoltarea noastră culturală şi artistică şi încurajez de multă vreme astfel de iniţiative”, a mai transmis Turcan, potrivit news.ro.

Aceasta a precizat că, din postura de ministru al Culturii, şi-a dorit să susţină proiectul ”Pune mâna pe chitară”, ”pentru că acest instrument are puterea de a ne aduce împreună peste barierele de generaţie”.

”Cred că şansa tinerilor de a studia şi de a împărtăşi pasiunea pentru muzică alături de mentori şi profesionişti reputaţi este o experienţă deosebită în această etapă a vieţii. Tinerilor muzicieni le doresc să-şi păstreze şi dezvolte iubirea pentru muzică, dorinţa de a deveni mai buni şi perseverenţa de a-şi urmări visurile şi de a-şi împlini potenţialul”, a mai transmis ministrul Culturii.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: