A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni

Sursă foto: Facebook / IASI Airport

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iași, cel mai modern din România.  

Noul terminal are peste 30.000 de metri pătrați, este dispus pe trei niveluri, fiind de peste zece ori mai mare decât terminalul T3 utilizat până acum, arată Știrile Pro TV.

Investiția, care se apropie de 100 milioane de euro, a fost inaugurată în prezența autorităților locale și județene, dar și a europarlamentarilor liberali Rareș Bogdan și Dan Motreanu. Pasagerii cursei Tarom Iași-București au făcut formalitățile de îmbarcare în noua clădire.

„Noul terminal este ceea ce ieșenii și nu numai așteptau de multă vreme, iar faptul ca am reușit să îndeplinim acest deziderat al echipei Aeroportului Iași, de a avea un aeroport nou, mai modern, mai atractiv și mă accesibil pentru toată lumea, ne aduce o bucurie imensă. Noul terminal, T4, este un proiect construit pentru ieșeni și pentru toți cei care vin în Iași să călătorească cu avionul, o investiție importantă prin care dorim să le oferim experiențe memorabile și satisfacția de a avea un aeroport așa cum îl merită. Promisiunea noastră este de creștere a nivelului calitătii serviciilor în perioada următoare, de extindere a conectivității și de continuare a proiectelor de investiții necesare dezvoltării Aeroportului Iași”, se precizează pe pagina de Facebook a  aeroportului.

În cursul anului 2023, Aeroportul Iași a fost tranzitat de 2.338.377 pasageri, iar traficul a avut o creștere cu 52% față de anul precedent și cu 78% față de anul antepandemic. De pe Aeroportul Iași se călătorește în 24 de destinații, din care 23 sunt internaționale. Rutele sunt operate de cinci companii aeriene partenere, cea de-a șasea companie urmând să înceapă din luna mai.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: