Acționarii Transgaz aprobă o rată de distribuție a profitului de 40%. Câți bani merg la bugetul de stat

Sursa foto: transgaz.ro

Transportatorul național de gaze naturale, Transgaz, acordă dividend cu randament mai mic de 2%.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transgaz (TGN),a aprobat propunerea Consiliului de Administrație pentru repartizarea profitului net de 168,44 milioane lei obținut în anul 2023.

Astfel, suma de 10,34 milioane lei va fi direcționată către rezerva legală, 40,84 milioane lei îl reprezintă profitul reinvestit în echipamente și 51,32 milioane lei vor fi constituite ca surse proprii de finanțare pentru companie. Numai suma de 65,93 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende, ceea ce se traduce printr-o rată de distribuție de 39,14%,

Suma care va pleca spre bugetul de stat este de 38,57 milioane lei, în contul participației de 58,51% pe care statul român o are la transportatorul național de gaze naturale prin Secretariatul General al Guvernului.

Dividendul brut cu dată a plății 18 iulie este de 0,35 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 18,92 lei/acțiune al titlurilor Transgaz, acesta conferă acționarilor un randament de 1,70%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL