Alexandru Nazare explică de ce s-a opus semnării contractelor privind vaccinurile anti-COVID

Sursa foto: Facebook

Fostul ministru de Finanțe în timpul pandemiei Alexandru Nazare a explicat într-o intervenție pentru B1 TV de ce s-a opus semnării contractelor pentru achiziția dozelor de vaccinuri COVID-19. Într-o intervenție pentru B1 TV, acesta a precizat că a dorit ca Guvernul să achiziționeze dozele de vaccin în conformitate cu nevoile populației:

„Nu aș vrea să comentez ancheta. Evident că Ministerul Finanțelor la momentul respectiv s-a opus în sensul în care voia să pună această procedură de achiziție într-o altă logică, într-o logică în care să cumpărăm doze de vaccin adaptate la nevoile noastre, la numărul populației, la ritmul de veccinare și să prevină această situație în care avem doze care rămân în depozite și bani risipiți. Am făcut acest lucru prin mai multe adrese, prin pozițiile pe care le-am luat.

Era nevoie de achiziția vaccinurilor, România avea nevoie de dozele de vaccin pentru a-și vaccina populația dar nu atât de multe pentru că sunt costuri enorme și e nevoie de resurse în foarte multe locuri și era nevoie și atunci în 2021, nu doar acum. Resursele trebuie gestionate în așa fel încât să fie disponibile pentru școli, spitale. Presiunea pe bugetul de stat vine din foarte multe direcții. De ce să aruncăm doze la canal și să plătim bani aiurea când putem să îi gestionăm cu cap. situația în linii mari este prezentă și astăzi. E clar că avem nevoie de disciplină bugetară”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: